Isépy Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. ISÉPY TAMÁS, a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság alelnöke: Tisztelt Országgyûlés! Ebben az ügyben rövid leszek, nem fogom az idõkeretet túllépni.

Ez a mentelmi ügy hordaléka a korábbinak. Korábban ugyanis az Országgyûlés egyszer már tárgyalta Zwack Péter mentelmi ügyét, aminek az volt a tárgya, hogy Oláh Imre gyõri lakos feljelentést tett három tényállás miatt: az Esti Hírlap egyik cikke, egy TV-Híradóban elhangzott szöveg és egy, a Népszabadságban megjelent cikk miatt, ahol - állítása szerint - Zwack Péter képviselõ úr õt becsületében sértette azzal, hogy pereskedõnek állította be, aki az Alkotmánybíróságot, Antall Józsefet meg mindenkit feljelentett.

Miután az Országgyûlés plenáris ülésén a mentelmi ügy lezajlott, Oláh Imre feljelentõ a magánindítványban most azt sérelmezi, hogy ez nyilvánosságot kapott a mentelmi bizottság ülésén és az Országgyûlésnek a mentelmi ügyben tartott plenáris ülésén.

A korábbi ügyben az Országgyûlés - a mentelmi bizottság javaslatával egyezõen - Zwack Péter képviselõtársunk mentelmi jogát nem függesztette fel, mert az ügyet zaklató jellegûnek minõsítette. Tényállásilag a két ügy azonos, ezért a mentelmi bizottság ebben az ügyben is azt az indítványt, azt a javaslatot teszi az Országgyûlésnek, hogy Zwack Péter képviselõtársunk mentelmi jogát ne függessze fel. Köszönöm a figyelmet.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage