Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Megkérdezem Zwack Péter képviselõ urat, kíván-e szólni. (Zwack Péter: Nem, köszönöm.) Nem kíván. Köszönöm szépen.

Határozathozatal következik. Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a mentelmi jog felfüggesztéséhez a jelen lévõ országgyûlési képviselõk kétharmadának "igen" szavazata szükséges.

Emlékeztetem önöket, a mentelmi bizottság azt javasolja: az Országgyûlés a képviselõ úr mentelmi jogát ne függessze fel.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, felfüggeszti-e Zwack Péter országgyûlési képviselõ mentelmi jogát. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 4 igen szavazattal, 266 ellenszavazattal, 3 tartózkodással Zwack Péter mentelmi jogát nem függesztette fel.

Tisztelt Országgyûlés! A mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság H/540. számon határozati javaslatot nyújtott be Szabó György képviselõtársunk - Magyar Szocialista Párt - mentelmi ügyében. A bizottság indítványozza, hogy a Miskolci Városi Bíróság megkeresésével érintett ügyben az Országgyûlés Szabó György országgyûlési képviselõ mentelmi jogát függessze fel.

Megadom a szót dr. Géczi József Alajosnak, a mentelmi bizottság elnökének, a bizottság elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage