Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Megkérdezem képviselõtársaimat, hogy kíván-e még valaki ebben a vitában felszólalni. (Senki sem jelentkezik.) Senki nem jelzett felszólalási szándékot.

Megkérdezem dr. Lakos László miniszter urat, kíván-e válaszolni most a vitában elhangzottakra? (Dr. Lakos László jelzi, hogy nem.) Nem.

Tisztelt Országgyûlés! Az általános vitát lezárom. A törvényjavaslat részletes vitára bocsátásáról holnapi ülésnapunkon határoz a Ház.

Tisztelt Képviselõtársaim! Most soron következik az egyes elkülönített állami pénzalapokról szóló 1992. évi LXXXIII. törvény egyes rendelkezéseinek módosításáról és kiegészítésérõl szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az elõterjesztést T/251. számon, a bizottságok együttes ajánlását pedig T/251/24. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megkérdezem a kijelölt bizottságok elnökeit, kívánják-e szóban kiegészíteni a bizottsági ajánlást. A költségvetési bizottság, a környezetvédelmi, a gazdasági és a mezõgazdasági bizottság a megszólítottak... (Senki sem jelentkezik.) Egyik bizottság sem kívánja itt szóban kiegészíteni az ajánlást.

Tisztelt Országgyûlés! Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy az új szerkezetû részletes vitában - mint azt már többször említettük - kizárólag a módosító javaslathoz vagy a módosító javaslattal érintett részhez lehet szólni.

Az ajánlás 10. pontjában levõ javaslat nem felel meg a Házszabály 94. § (3) bekezdésében foglaltaknak, ezért errõl - figyelemmel az alkotmányügyi bizottság állásfoglalására is - nem nyitom meg a részletes vitát.

Mielõtt elkezdenénk a törvény sorrendjében haladni, utalok arra, hogy írásban elõzetesen hat képviselõtársunk jelzett felszólalási szándékot - meg is említeném õket: Baráth Etele, Gyimóthy Géza, Samu János, Házas József, Nemcsók János és Szüdi Imre. Nem jelezték azonban, hogy a törvényjavaslat mely pontjához kívánnak felszólalni, ezért kérem, hogy amikor megemlítem az adott törvényhely-részt, amit tárgyalunk, akkor gombnyomással szíveskedjenek jelezni, hogy ott kívánnak felszólalni. Természetesen ha több pontot érintene a felszólalási szándék, akkor kérem a mondanivaló különválasztását.

Ezek elõrebocsátása után megkezdjük a törvényjavaslat részleteinek tárgyalását. Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 1. és 2. pontjához, amely a törvényjavaslat címének módosítását kezdeményezi. (Senki sem jelentkezik.) Felszólalási szándékot nem jelzett senki, így a részletes vita e szakaszát lezártnak nyilvánítom.

Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály értelmében az Országgyûlés döntése szükséges ahhoz, hogy az egyes részletrendelkezések tárgyalását összekapcsoljuk. Ennek megfelelõen indítványozom, hogy az ajánlás 3. és 4. pontjának tárgyalását a tisztelt Országgyûlés kapcsolja össze. Ezek a Környezetvédelmi Alap bevételi forrásai felhasználhatóságának, illetve a környezet védelmét közvetlenül elõsegítõ fejlesztések körének a bõvítését kívánják megoldani. Az indítványról kézfelemeléssel határoz a Ház. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többséggel helyt adott az indítványnak, és a 3. és a 4. pontok tárgyalásának összekapcsolását elrendelte.

Megkérdezem, kíván-e valaki szólni e két módosító javaslathoz kapcsolódóan. Felszólalási szándékot Házas József jelzett, a szocialista párt képviselõcsoportjából. Megadom a szót.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage