Elnök Tartalom Elõzõ

ELNÖK: Köszönöm. Mielõtt továbbhaladnánk, észlelem, hogy ebben a kérdésben a környezetvédelmi, a gazdasági, a mezõgazdasági és a költségvetési bizottságok közül két bizottság foglalt állást - pontosabban a gazdasági bizottság nem foglalt állást, a költségvetési bizottság pedig egyharmadában sem támogatta. Úgy látom, hogy ez a kérdés - és képviselõ úr indítványa - legalább annyira jogi természetû kérdés. Ezért felhívom az alkoktmányügyi bizottság jelen lévõ képviselõjének a figyelmét, hogy az alkotmányügyi bizottság tegye megfontolás tárgyává az ajánlás 24. pontjában szereplõ módosító indítvánnyal kapcsolatos állásfoglalás kialakítását.

Kérdezem képviselõtársaimat, hogy a 23. és 24. pontokhoz kíván-e még valaki felszólalni. (Nincs jelentkezõ.) Mivel további felszólaló nincs, a részletes vita e szakaszát lezárom.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem képviselõtársaimat, kíván-e valaki szólni az ajánlás 30. pontjához, mely a törvényjavaslat 34. §-ának módosításával a halászatfejlesztési hozzájárulás keretösszegét kívánja csökkenteni. (Nincs jelentkezõ.) Senki nem jelzett felszólalási szándékot, így a részletes vita e szakaszát lezártnak nyilvánítom.

Tisztelt Országgyûlés! Indítványozom, hogy az ajánlás 31., 32. és 33. pontjait a tisztelt Országgyûlés vonja össze. Ezek az Útalapról szóló törvény egyes rendelkezéseinek a módosítását javasolják. Az indítványról kézfelemeléssel határoz a Ház. Kérem, szavazzanak! (Megtörténik.)

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többséggel helyt adott az indítványnak, és ennek a három pontnak az együttes tárgyalását elrendelte.

Megkérdezem, kíván-e valaki szólni a most felsorolt és egyesített tárgyalásra rendelt módosító javaslatokhoz. (Nincs jelentkezõ.) Mivel felszólalási szándékot nem jelzett senki, a részletes vita e szakaszát lezártnak nyilvánítom.

Megkérdezem képviselõtársaimat, kíván-e valaki szólni az ajánlás 35. pontjához, mely az államháztartásról szóló törvény kiegészítését indítványozza. (Nincs jelentkezõ.) Mivel felszólalási szándékot nem jelzett senki, a részletes vita e szakaszát is lezártnak nyilvánítom.

Tisztelt Országgyûlés! Indítványozom, hogy az ajánlás 36., 39., 41., 40., 42. és 43. pontjait a tisztelt Országgyûlés kapcsolja össze. Ezek a törvényjavaslat hatályba léptetõ és hatályon kívül helyezõ rendelkezéseit módosítják. Az indítványról kézfelemeléssel határoz az Országgyûlés! Kérem, szavazzanak! (Megtörténik.)

Megállapítom, hogy az Országgyûlés az említett pontok együttes tárgyalását látható többséggel elrendelte.

Kérdezem, kíván-e valaki szólni a most összekapcsoltan tárgyalni rendelt módosító javaslatokhoz. (Nincs jelentkezõ.) Senki nem jelzett felszólalási szándékot, így a részletes vita e szakaszát lezártnak nyilvánítom.

Tisztelt Országgyûlés! Témája szerint ugyancsak összetartozóak az ajánlás 37., 38. és 44. pontjaiban lévõ javaslatok is. Ezek a Kisvállalkozói Garanciaalapról szóló törvény módosítását kezdeményezik. Indítványozom az említett javaslatok együttes tárgyalását. Kérem, kézfeltartással szíveskedjenek állást foglalni. (Megtörténik.)

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többséggel helyt adott az indítványnak.

Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az elõbb felsorolt módosító javaslatokhoz. (Nincs jelentkezõ.) Senki nem jelzett felszólalási szándékot, így a részletes vita e szakaszát is lezártnak nyilvánítom.

Tisztelt Országgyûlés! Az elõterjesztés valamennyi módosító javaslattal érintett részére vonatkozóan a részletes vita lezárásra került. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelynek részletes vitájára még nem került sor. (Nincs jelentkezõ.) Senkinek sincs ilyesmirõl tudomása, ezért, tisztelt képviselõtársaim, a törvényjavaslat részletes vitáját lezárom.

A vita lezárása után utoljára az elõterjesztõ kap szót. Megkérdezem Békesi László pénzügyminiszter urat, a napirendi pont elõterjesztõjét, hogy most, vagy az egyes módosító javaslatokról történõ határozathozatalt megelõzõen kíván-e válaszolni a vitában elhangzottakra. (Dr. Békesi László: Késõbb!) Késõbb.

Tisztelt Országgyûlés! A módosító javaslatokról várhatóan jövõ heti ülésünkön határoz az Országgyûlés.

Tisztelt Képviselõtársaim! Tájékoztatom önöket, hogy napirend utáni felszólalásra senki nem jelentkezett.

Mai ülésnapunkat berekesztem. Holnap reggel 9 órakor folytatjuk munkánkat.

(Az ülésnap 19 óra 27 perckor ért véget.)

Az ülés jegyzõkönyvének teljes és szöveghû anyagát a Magyar Gyorsírók és

Gépírók Országos Szövetségének beszédgyorsíró szolgálata készítette

(1066 Budapest, Dessewffy u. 9. Tel/Fax: 111-7686)

Tartalom Elõzõ

Eleje Homepage