Házas József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. HÁZAS JÓZSEF, a környezetvédelmi bizottság elõadója: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! A környezetvédelmi bizottság 1995. február 8-i ülésén megtárgyalta a T/453. számon benyújtott, a laboratóriumok, a tanúsító és ellenõrzõ szervezetek akkreditálásáról szóló törvényjavaslatot.

Az elõterjesztõ képviselõjének meghallgatása után nagyobb vita nem alakult ki. A bizottság megállapította, hogy a kérdés törvényi szintû szabályozására szükség van. A törvény elfogadása után mód nyílik a környezetvédelmi vizsgálatokat végzõ laboratóriumok és tanúsító szervezetek akkreditálására, lehetõvé téve ezen intézmények integrálódását a tanúsító szolgáltatások nemzetközi piacába. A nemzeti akkreditációs rendszerek együttmûködése révén elkerülhetõvé válhat a vizsgálatok felesleges megismétlése; ezzel a magyar gazdálkodó szervezetek is jelentõs költség- és idõmegtakarítást érhetnek el.

Az elmondottak alapján a bizottság a törvényjavaslatot egyhangúlag alkalmasnak találta az általános vitára. Köszönöm. (Taps.)

ElNÖK: Köszönöm szépen. Kérdezem, hogy az európai integrációs ügyek bizottsága kíván-e elõadót állítani. (Nincs jelentkezõ.) Nem.

Tisztelt Országgyûlés! Elõször az írásban elõre jelentkezett képviselõknek adom meg a szót: a Magyar Szocialista Párt részérõl Csizmadia László képviselõ úrnak, majd Surján Lászlónak, a Kereszténydemokrata Néppárt képviselõjének. Megadom a szót Csizmadia Lászlónak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage