Szabad György Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZABAD GYÖRGY (MDF): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnöknõ! Tisztelt Országgyûlés! Annak reményében, hogy a Közlekedési, Hírközlési és Vízügyi Minisztérium tisztelt képviselõjéhez eljutnak szavaim, szeretném a következõkre felhívni a figyelmet.

(9.20)

Köszönöm az Országgyûlés nevében is, hogy Kovács László külügyminiszter úr reagált annak idején a határozati javaslat vitájának megkezdésekor tett javaslatomra, a házbizottság egy általam nem ismert felkérésének is eleget téve, és közlést adott a magyar-szlovák kormányfõi tárgyalásokon elhangzottakról. A közlés két emlékeztetõbõl áll, az egyik Kivonat a magyar tervezetbõl, a másik Kivonat a szlovák ellentervezetbõl alcímet viseli.

Szeretném felhívni a szíves figyelmüket, hogy annak idején a határozati javaslatot benyújtó miniszter úr indoklásának egy pontjára hivatkoztam, amely arról szólt, hogy a határozati javaslat megállapodásra alapoz. Külügyminiszter úr közlése világossá teszi, hogy itt tervezetekrõl van szó, a tervezetekrõl kaptunk emlékeztetõt. Legyen szabad már elsõ olvasásra is megállapítani, hogy a két tervezet nem képezhet megállapodást, annál kevésbé, mert szövegükben sok ugyan az azonos vonatkozásokra hivatkozás, de nem azonosak. Nem véletlen, hogy az egyik ellentervezet nevet viseli, ez lehetne csak szótévesztés, de tartalmilag valóban jelentõs eltérés található közöttük.

Ezért úgy gondolom, a minisztériumnak fel kell tárnia annak valóságos indokait, hogy a határozattervezet indoklásában miért szerepelt megállapodás, és ha csak arról van szó, amit a két emlékeztetõ tartalmaz, akkor kérdésként várom a minisztérium szíves felvilágosítását, hogy mit tekint olyan megállapodásnak, amire a határozati javaslatot alapozta. Köszönöm szépen. (Taps az MDF padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage