Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! A mai reggeli bizottsági elnöki értekezlet javaslata alapján a magyar energiapolitikáról szóló 21/1993. IV. hó 9. számú országgyûlési határozat teljesítésének jelenlegi helyzetérõl szóló jelentés bizottsági ajánlásának elkészítésére kijelölöm a gazdasági bizottságot és a környezetvédelmi bizottságot.

Tisztelt Országgyûlés! Tegnapi ülésnapunkon egy elõterjesztés általános vitáját lezártuk, de a részletes vitára bocsátásra nem került sor. Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy az életüktõl és szabadságuktól politikai okokból megfosztottak kárpótlásáról szóló 1992. évi XXXII. számú törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak. (Szavazás. A jelzõtábla 130 képviselõ jelenlétét regisztrálja.) A Ház határozatképtelen. Kérem a frakcióvezetõ urakat, hogy intézkedjenek a Ház határozatképességének biztosítására. Addig, amíg a Ház határozatképessé válik, folytatjuk.

Tisztelt Országgyûlés! Emlékeztetem önöket, hogy az önkormányzati bizottság úgy határozott, hogy dr. Salamon László képviselõ úr T/485. számú önálló indítványa a lakások és helyiségek bérletére, valamint elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. számú törvény módosítására ne kerüljön az Országgyûlés tárgysorozatába. A Házszabály 98. § (5) bekezdése alapján az MDF képviselõcsoportja kérte, hogy a tárgysorozatba- vételrõl az Országgyûlés határozzon. Emlékeztetem önöket, hogy múlt heti ülésünkön az SZDSZ frakciója kérte, hogy a tárgysorozatba-vételrõl csak most határozzon az Országgyûlés, annak érdekében, hogy a frakciók kialakíthassák álláspontjukat. Dr. Salamon László képviselõ úr múlt heti ülésünkön már kifejtette álláspontját.

Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály szerint a tárgysorozatba-vétel tárgyában képviselõcsoportonként egy képviselõ és az elsõként felszólalásra jelentkezett független képviselõ legfeljebb két perc idõtartamban felszólalhat. Írásban elõre jelezte felszólalási szándékát dr. Wekler Ferenc, a Szabad Demokraták Szövetségének képviselõje. Megadom a szót Wekler Ferencnek.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage