Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Megkérdezem képviselõtársaimat, kíván-e még valaki szólni e tárgykörben. (Nincs jelentkezõ.) Mivel jelzés nem érkezett, és az elõterjesztésekhez módosító javaslat sem érkezett, részletes vitára nem kerül sor. Az országgyûlési határozati javaslatok elfogadásáról kell döntenünk. Kérdezem, van-e ezzel kapcsolatban bárkinek észrevétele. (Nincs jelentkezõ.) Nincs.

Kérdezem Kuncze Gábor belügyminiszter urat, a napirendi pont elõadóját, kíván-e a szólás lehetõségével élni. (Kuncze Gábor: Nem.) Nem.

Tisztelt Országgyûlés! Az együttes általános vitát lezárom, a határozathozatalok következnek.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a Magyar Köztársaság kormánya, valamint az Osztrák Köztársaság kormánya közötti, személyeknek a közös államhatáron történõ átvételérõl szóló egyezmény megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 254 szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül, az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság kormánya, valamint a Szlovén Köztársaság kormánya közötti, személyeknek a közös államhatáron történõ átvételérõl szóló egyezmény megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 257 szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül, az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

(17.40)

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság kormánya, valamint a Horvát Köztársaság kormánya között személyeknek a közös államhatáron történõ átvételérõl szóló egyezmény megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatát. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 257 szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság kormánya, valamint a Szlovák Köztársaság kormánya között személyeknek a közös államhatáron történõ átadásáról és átvételérõl szóló egyezmény megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 259 szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság kormánya, valamint a Svájci Szövetségi Tanács között személyeknek az államhatáron történõ átadásáról és átvételérõl szóló egyezmény megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 260 szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály 50. § (6) bekezdése értelmében az elõterjesztés egészérõl történt szavazás után minden képviselõcsoport legfeljebb háromperces nyilatkozatban megindokolhatja a képviselõcsoport szavazatát. Tekintettel arra, hogy az elõterjesztéseket együttesen tárgyalta az Országgyûlés, most a határozathozatalokat követõen kérdezem a képviselõcsoportokat, kívánnak-e felszólalási lehetõségükkel élni? Jelzés nem érkezett.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Magyar Köztársaság és az Oroszországi Szovjet Szövetségi Szocialista Köztársaság közötti baráti kapcsolatokról és együttmûködésrõl szóló szerzõdés, valamint az ezt kiegészítõ levélváltás megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslat általános vitája és határozathozatala. Az elõterjesztést H/547. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Megadom a szót Kovács László külügyminiszter úrnak, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage