Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Igen... Csak tájékoztatására, államtitkár úr, technikai jellegû a tájékoztatásom: természetesen a már beszámozott és kiadott anyagon nem tudunk utólag változtatni, hanem államtitkár úrnak módja van ismertetni a kormány által támogatott összes javaslatot - erre még módja lesz. Ott nyilván említeni fogja, és akkor innen mindenképpen értesülni fog a Ház a kormány megváltozott álláspontjáról.

Tisztelt Országgyûlés! A módosító javaslatokról várhatóan jövõ heti ülésünkön határozunk.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a társadalombiztosításról szóló 1975. évi II. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az elõterjesztést T/438. számon, a szociális bizottság ajánlását pedig T/438/18. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megkérdezem dr. Csehák Juditot, a szociális bizottság elnökét, hogy kívánja-e a bizottság ajánlását szóban is kiegészíteni. (Dr. Csehák Judit jelzi, hogy nem.) Nem kívánja.

Tisztelt Képviselõtársaim! Ismételten, a szokásoknak megfelelõen felhívom figyelmüket a részletes vita szabályainak a megtartására, tehát arra, hogy kizárólag a módosító javaslathoz, illetve a módosító javaslattal érintett részhez lehet hozzászólni.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 1. pontjához, amely a törvényjavaslat 1. §-a (1) bekezdésének módosítására tesz javaslatot. Ennek lényege, hogy a pénzbeli juttatásban, díjazásban részesülõ szakmunkástanuló is legyen biztosított. Megjegyzem, hogy írásban Bernáth Varga Balázs képviselõ úr és Csépe Béla úr jelezte felszólalási szándékát, azonban nem jelölték meg, hogy mely pontokhoz. Tehát ha olyan helyhez érünk, akkor kérem a jelzést - itt nincs. Köszönöm.

Megkérdezem, hogy ki kíván szólni még egyébként. Tehát itt most szóban, gombnyomással ki jelez felszólalási szándékot e ponthoz? (Senki sem jelentkezik.)

Mivel ilyen képviselõtársunk sincs, a vita e szakaszát lezártnak nyilvánítom.

Tisztelt Képviselõtársaim! Ismét részrendelkezések tárgyalásának összekapcsolása látszik szükségesnek. Erre teszek indítványt, mégpedig nevezetesen arra, hogy az ajánlás 2., 4., 5., 6. és 8. pontjainak tárgyalását kapcsoljuk össze. Ezek - a táppénzre, az öregségi, valamint a rokkantsági nyugdíjra irányuló rendelkezések elhagyásával - a hatályos szabályozást kívánják fönntartani. Ugyancsak a javaslatsor egyik elemével érintett jogszabályhelyre irányul a 3. pontban levõ javaslat, ezért ennek is idevonását és ezek együttes tárgyalását javaslom. Az indítványokról kézfelemeléssel határoz az Országgyûlés. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy látható többséggel az Országgyûlés az indítványt elfogadta, és az említett pontok együttes tárgyalását elrendelte.

Kérdezem - elõbb az írásban jelzetteket -, hogy kívánnak-e e ponthoz felszólalni. Bernáth Varga Balázs képviselõ úr, megadom a szót.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage