Hasznos Miklós Tartalom Elõzõ Következõ

DR. HASZNOS MIKLÓS (KDNP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Képviselõtársaim! Az elõbb leszavazták az ellenzék javaslatát, amely tulajdonképpen egy héttel eltolta volna ezt az egész procedúrát, hisz a következõ héten is lehetett volna egy olyan, Házszabálytól való eltérésrõl szavazni, hogy ugyanaznap szülessenek meg a módosító javaslatról és a végszavazásról is a határozatok.

Nem tudom, miért nem akarta akceptálni a tisztelt kormánypárt azt, hogy ezzel mi nem önös ellenzéki érdeket szeretnénk szolgálni, hanem a tárgyalási pozícióit szerettük volna oly mértékben erõsíteni annak a bizonyos csütörtöki megbeszélésnek, hogy nincs már mirõl vitatkozni és alkudozni, hiszen a parlament már régen igent mondott mindenre, megtárgyalta, megszavazta, és most már kizárólag a két szerzõdõ félen múlik, hogy mit tesznek és hogyan.

Higgyék el, nem az ellenzéki szolidaritás beszél belõlünk, hanem annak a féltésnek a szelleme, hogy ne kerüljünk mindig hátrányosabb alkuba, ne kerüljünk mindig mi abba a helyzetbe, hogy nekünk kell alkalmazkodni a másik fél által diktált feltételekhez. Hogy ez jelen esetben mit jelent a 400 köbméter árvíz esetén avagy aszály esetén? Azt, hogy ne fordulhasson elõ ad abszurdum egy olyan dolog, hogy egy árvízes hónapban lejön 800 köbméter, és erre azt mondják, a következõ hónapit is teljesítettük, és nem adunk már semmit.

Azt hiszem, ez a kérdés megérdemel annyit, hogy csütörtökig várjunk vele, most csak a módosító javaslatokról szavazzunk. Ezért a kereszténydemokraták a mai napi végszavazásra nem tudnak igent mondani: tartózkodni fogunk.

Köszönöm a figyelmet. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

(18.20)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage