Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen, az ügyrendi javaslatot, és észrevételt nem sikerült észlelnünk, legalábbis itt fent. (Általános zaj.)

Tisztelt Országgyûlés! A kormány sürgõs tárgyalást kérve több elõterjesztést nyújtott be. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a közbeszerzésekrõl szóló T/645. számú törvényjavaslat sürgõs tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 277 igen szavazattal, 2 ellenszavazattal, 5 tartózkodás mellett az elõterjesztést sürgõs tárgyalásba vette.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e az egyes helyi közszolgáltatások kötelezõ igénybevételérõl szóló T/464. számú törvényjavaslat sürgõs tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 275 igen szavazattal, 2 nem szavazattal, 3 tartózkodás mellett az elõterjesztést sürgõs tárgyalásba vette.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a munka törvénykönyvérõl szóló 1992. évi XXII. törvény módosítását indítványozó T/651. számú törvényjavaslat sürgõs tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 207 igen szavazattal, 66 ellenszavazattal, 7 tartózkodás mellett az elõterjesztést sürgõs tárgyalásba vette.

Tisztelt Országgyûlés! Tegnapi ülésnapunkon több elõterjesztés általános vitáját lezártuk, de a részletes vitára bocsátásokra nem került sor. Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a szabadalmi ügyvivõkrõl szóló törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 280 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 3 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a lakások és helyiségek bérletére, valamint elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló törvény módosítását indítványozó törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 278 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Tisztelt Országgyûlés! A mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság H/646. számon határozati javaslatot nyújtott be Godó Lajos képviselõtársunk - Magyar Szocialista Párt -, mentelmi ügyében. A bizottság indítványozza, hogy a legfõbb ügyész megkeresésével érintett ügyben az Országgyûlés Godó Lajos országgyûlési képviselõ mentelmi jogát függessze fel. Megadom a szót dr. Kövér Lászlónak, a mentelmi bizottság elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage