Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Mivel elõzetes írásbeli jelentkezés szólásra nem történt, kérdezem képviselõtársaimat, kíván-e valaki szólni e tárgykörben. (Senki nem jelentkezik.) Jelzés nincsen. Mivel az elõterjesztéshez módosító javaslat nem

érkezett, részletes vitára nem kerül sor, a törvényjavaslat elfogadásáról kell döntenünk.

Kérdezem, van-e ezzel kapcsolatban bárkinek észrevétele. (Senki nem jelentkezik.) Nincsen.

Az általános vitát lezárom, a határozathozatal következik.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Népköztársaság kormánya és a Román Szocialista Köztársaság kormánya között Budapesten 1967. szeptember 22-én kötött állategészségügyi egyezmény kihirdetésérõl szóló 1968. évi 8. számú törvényerejû rendelet hatályon kívül helyezésérõl szóló törvényjavaslatot.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 200 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal, 1 tartózkodással a törvényjavaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály értelmében a törvényjavaslat egészérõl történt szavazás után minden képviselõcsoport legfeljebb háromperces nyilatkozatban megindokolhatja szavazatát. Kérdezem, kívánnak-e élni ezzel a lehetõséggel. (Senki nem jelentkezik.) Nem.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az Európai Biztonsági és Együttmûködési Értekezlet keretében létrejött, a békéltetésrõl és választottbíráskodásról Stockholmban, 1992. december 15-én aláírt egyezmény megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslat általános vitája és határozathozatala.

Az elõterjesztést H/417. számon, a bizottságok ajánlásait H/417/1-3. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót Szent-Iványi István államtitkár úrnak, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage