Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Én is köszönöm, államtitkár úr. Elõzetes írásbeli jelentkezés nem történt. Kérdezem képviselõtársaimat, kíván-e valaki szólni e tárgykörben. (Senki nem jelentkezik.) Nem. Mivel az elõterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, részletes vitára nem kerül sor, az országgyûlési határozati javaslat elfogadásáról döntünk.

Kérdezem, van-e ezzel kapcsolatban bárkinek észrevétele. Mivel nincs, tisztelt Országgyûlés, az általános vitát lezárom, határozathozatal következik.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e az Európai Biztonsági és Együttmûködési Értekezlet keretében létrejött, a békéltetésrõl és a választottbíráskodásról Stockholmban, 1992. december 15-én aláírt egyezmény megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a határozatot 210 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta. (Szórványos taps az MSZP padsoraiban.)

Kérdezem a képviselõcsoportokat, kívánnak-e élni háromperces indoklási jogukkal. (Senki nem jelentkezik.) Nem.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Magyar Népköztársaság és a Lengyel Népköztársaság között a kettõs állampolgárságú személyek

állampolgárságának rendezésérõl Budapesten, 1961. július 5-én aláírt egyezmény kihirdetésérõl szóló 1962. évi 4. számú törvényerejû rendelet hatályon kívül helyezésérõl, valamint a Magyar Népköztársaság és a Mongol Népköztársaság között a kettõs állampolgárság kérdéseinek rendezésérõl Ulánbátorban, 1977. év augusztus hó 15. napján aláírt egyezmény kihirdetésérõl szóló 1978. évi 5. számú törvényerejû rendelet hatályon kívül helyezésérõl szóló törvényjavaslatok együttes általános vitája és határozathozatala.

Az elõterjesztéseket T/444., T/445. számon, a bizottságok ajánlásait pedig T/444/1., valamint T/445/1. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót Kuncze Gábor belügyminiszter úrnak, a napirendi pontok elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage