Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Elõzetes írásbeli jelzés nem érkezett szólási szándékról. Kérdezem, kíván-e valaki felszólalni ebben a tárgykörben. (Nincs jelentkezõ.) Nem.

Mivel az elõterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, részletes vitára nem kerül sor.

Az országgyûlési határozati javaslat elfogadásáról döntünk. Kérdezem, ezzel kapcsolatban van-e bárkinek észrevétele. (Nincs jelentkezõ.) Nincs.

Megkérdezem Gellért Kis Gábor urat, kíván-e még valamit elmondani a szavazás elõtt. (Gellért Kis Gábor: Nem.) Nem.

Az általános vitát lezárom. A határozathozatal következik.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a nemzeti és etnikai kisebbségi szervezetek költségvetési támogatásáról szóló 8/1995. (február 22.) országgyûlési határozat módosításáról szóló országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 228 igen szavazattal, 2 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Soron következik a Magyar Köztársaság és a Bolgár Köztársaság között a kettõs adóztatás elkerülésérõl a jövedelem- és a vagyonadók területén Budapesten, 1994. június 8-án aláírt egyezmény megerõsítésérõl; valamint a Magyar Köztársaság kormánya és Kanada kormánya között a kettõs adóztatás elkerülésére és az adóztatás kijátszásának megakadályozására a jövedelem- és vagyonadók területén Budapesten, 1992. április 15-én aláírt egyezmény megerõsítésérõl; illetve a Magyar Köztársaság kormánya és az Albán Köztársaság kormánya között a kettõs adóztatás elkerülésére a jövedelem- és vagyonadók területén Tiranában, 1992. november 14-én aláírt egyezmény megerõsítésérõl; valamint a Magyar Köztársaság kormánya és a Lengyel Köztársaság kormánya között a kettõs adóztatás elkerülésére és az adóztatás kijátszásának megakadályozására a jövedelem- és vagyonadók területén Budapesten, 1992. szeptember 23-án aláírt egyezmény megerõsítésérõl; és a Magyar Köztársaság és a Vietnami Szocialista Köztársaság között a kettõs adóztatás elkerülésére és az adóztatás kijátszásának megakadályozására a jövedelem- és vagyonadók területén Budapesten, 1994. augusztus 26-án aláírt egyezmény megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatok együttes általános vitája és határozathozatala. Az elõterjesztéseket H/499-501., illetve H/503. és H/505. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót Akar László pénzügyminisztériumi államtitkár úrnak, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage