Akar László Tartalom Elõzõ Következõ

AKAR LÁSZLÓ pénzügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! A kettõs adóztatás elkerülésérõl szóló egyezmények rendszerét Magyarország a hetvenes évek közepétõl kezdte kiépíteni. Ma már több mint negyven ilyen egyezményünk van, szinte valamennyi európai országgal és más fontos kereskedelmi partnereinkkel. Ebbe a sorba illeszkednek be a ma megerõsítésre váró egyezmények is.

A Bulgáriával és Lengyelországgal fennálló hagyományos gazdasági- kereskedelmi kapcsolataink mindenképpen indokolják az adóegyezmény szükségességét. Vietnamban számos vegyesvállalkozás mûködése, valamint a hazánkban egyre bõvülõ vietnami befektetések mutatják a szerzõdéses kapcsolatok fontosságát.

(18.30)

Albánia vonatkozásában az utóbbi idõben tapasztalható üzleti kapcsolatépítés adójogi szempontból történõ megfelelõ megalapozottsága fontossá teszi az adóegyezmény alkalmazását.

Kanadával az 1992-ben aláírt alapegyezmény jegyzõkönyv formájában történõ módosítására azért kerül sor, hogy a kanadai adótörvénykezésben végrehajtott módosításokat az alkalmazhatóság érdekében tartalmazza az adóegyezmény is, és ezzel egyidejûleg bizonyos adókönnyítéseket is megenged meghatározott vállalkozások esetében. Az elmondottak alapján kérem a kettõs adóztatást kizáró egyezmények megerõsítését.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage