Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen, államtitkár úr. Elõzetes írásbeli jelzés nem érkezett felszólalási szándékról. Kérdezem képviselõtársaimat, kíván-e valaki felszólalni. (Senki sem jelentkezik.) Nem.

Tisztelt Országgyûlés! Mivel az elõterjesztésekhez módosító javaslat nem érkezett, részletes vitára nem kerül sor, az országgyûlési határozati javaslatok elfogadásáról döntünk. Kérdezem, van-e ezzel kapcsolatban bárkinek észrevétele? (Senki sem jelentkezik.) Nincs. Tisztelt Országgyûlés! Az együttes általános vitát lezárom, határozathozatalok következnek.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a Magyar Köztársaság és a Bolgár Köztársaság között a kettõs adóztatás elkerülésérõl a jövedelem- és vagyonadók területén Budapesten, 1994. június 8-án aláírt egyezmény megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 229 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság kormánya és Kanada kormánya között a kettõs adóztatás elkerülésére és az adóztatás kijátszásának megakadályozására a jövedelem- és vagyonadók területén Budapesten, 1992. április 15-én aláírt egyezmény megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 230 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a határozati javaslatot elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság kormánya és az Albán Köztársaság kormánya között a kettõs adóztatás elkerülésére a jövedelem- és vagyonadók területén Tiranában, 1992. november 14-én aláírt egyezmény megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 232 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság kormánya és a Lengyel Köztársaság kormánya között a kettõs adóztatás elkerülésére és az adóztatás kijátszásának megakadályozására a jövedelem- és vagyonadók területén Budapesten, 1992. szeptember 23-án aláírt egyezmény megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 230 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság és a Vietnami Szocialista Köztársaság között a kettõs adóztatás elkerülésére és az adóztatás kijátszásának megakadályozására a jövedelem- és vagyonadók területén Budapesten, 1994. augusztus 26-án aláírt egyezmény megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 229 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 2 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az 1949. augusztus 12-én kötött genfi egyezményeket kiegészítõ és a nemzetközi fegyveres összeütközések áldozatainak védelmérõl szóló jegyzõkönyv 1. számú melléklete módosításának kihirdetésérõl, valamint az 1989. évi 20. számú törvényerejû rendelet módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitája és határozathozatala. Az elõterjesztést T/514. számon, a bizottsági ajánlásokat T/514/1-3. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót Keleti György honvédelmi miniszter úrnak, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage