Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Sajnálattal jelzem Torgyán József frakcióvezetõ úrnak, hogy a Házszabály és az ügyrendi bizottság házszabály-értelmezése alapján nem áll módomban megadni a szót. (Torgyán József: Csak Petõ Ivánnak? Elnézést...) Frakcióvezetõ úr! A házbizottsági ülésen - és a Házszabály szerint is - abban maradtunk, hogy minden egyes napirend elõtti felszólalás után minden egyes frakcióvezetõ részére rendelkezésre áll a Házszabály szerinti két perc. Ma, a napirend elõtt felszólalt a frakcióvezetõ úr, ezért a frakcióvezetõ úrnak nem áll rendelkezésére a saját felszólalására két perc észrevétel hozzáfûzése. (Torgyán József: Én fejeztem be. Rosszul tetszik tudni.)

Öt perc állt rendelkezésre. Ezen túlmenõen nem adhatom meg a szót. (Torgyán József: Van egy ügyrendi javaslatom!)

Tisztelt Országgyûlés! A mai napon napirend utáni felszólalásra jelentkezett dr. Trombitás Zoltán a Fiatal Demokraták Szövetsége részérõl. Ma kezdõdõ ülésünkön a holnapi napra jelentkezett napirend elõtti felszólalásra dr. Torgyán József frakcióvezetõ úr, Független Kisgazdapárt és dr. Szájer József frakcióvezetõ úr, a Fiatal Demokraták Szövetsége részérõl.

Tisztelt Országgyûlés! Rab Károly képviselõ úr tájékoztatta a Ház elnökét arról, hogy 1995. március 15-ei hatállyal az SZDSZ parlamenti frakciójából kilépett, és képviselõi munkáját független képviselõként kívánja folytatni.

Tisztelt Országgyûlés! Bejelentem, hogy a Független Kisgazda-, Földmunkás és Polgári Párt küldöttségétõl a Ház elnöke 1995. március 14-én a köztársasági elnök közvetlen választása érdekében összesen négy kérdést tartalmazó, népszavazás kiírását kezdeményezõ több mint kétszázezer aláírást vett át. (Taps a kisgazdapárt soraiban.) A népszavazásról és a népi kezdeményezésrõl szóló 1989. évi XVII. törvény 22. §-a értelmében az aláírásokat hitelesítés céljából a Ház elnöke megküldte az Országos Választási Bizottságnak.

(16.30)

Tisztelt Országgyûlés! Bejelentem, hogy a kormány a társadalombiztosítás pénzügyi alapjainak 1995. évi költségvetésérõl szóló T/464. számú törvényjavaslatát - a Házszabály 103. § (2) bekezdése alapján - átdolgozásra visszakérte.

Tisztelt Országgyûlés! Glattfelder Béla képviselõtársunk, Fiatal Demokraták Szövetsége, önálló indítványt nyújtott be a tulajdonviszonyok rendezése érdekében, az állam által az állampolgárok tulajdonában igazságtalanul okozott károk részleges kárpótlásáról szóló 1991. évi XXV. törvény módosítására T/703. számon.

Megadom a szót az elõterjesztõnek kétperces indokolásra. Glattfelder Bélát illeti a szó.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage