Csiha Judit Tartalom Elõzõ Következõ

DR. CSIHA JUDIT igazságügy-minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõ Úr! Nagyon rövid idõre veszem igénybe a türelmüket, azon oknál fogva, hogy igen súlyos kritika illette a törvényjavaslat elõterjesztése kapcsán az Igazságügyi Minisztérium törvény-elõkészítõ tevékenységét.

Ezeknek a vádaknak a megalapozottságát jelzik egyebek között azok a sajnálatos ténybeli tévedések is, amelyek közül egyre már az államtitkár asszony utalt. Nem kellett volna mást tenni, minthogy a törvényjavaslatot a 107. §-ig elolvasni, s akkor kiderül, hogy 180 nap van a hatálybalépésre.

A törvény-elõkészítés kapcsán megfogalmazott kritikákról pedig annyit szeretnék tájékoztatásul elmondani, hogy az Igazságügyi Minisztérium törvény- elõkészítõ fõosztálya 1990-ig létezett, az ön által említett korábbi igazságügy-miniszter úr számolta föl ezt a részleget. Ettõl függetlenül a törvény-elõkészítés egyeztetése zajlik, a gárda a régi, tehát ugyanazok az emberek egyeztetik az államigazgatási egyeztetés során, s vetik össze a magyar, az uniós és a nemzetközi jogszabályokkal e törvényt megfelelõségi szempontból. Hiánytalannak találtuk a felülvizsgálat során, ezért nem látok arra alapot, hogy ez okból újra górcsõ alá vegyük a dolgot.

Ami pedig az alkotmányozással kapcsolatosan megfogalmazott javaslatokat illeti, jó szívvel vennénk, ha mindezeket a politikai és szakmai egyeztetõ tárgyalásokon a Kisgazdapárt részvételével meg lehetne tenni. Valószínûleg elõbbre tartanánk az alkotmányozás folyamatában.

Köszönöm. (Taps a bal oldalon.)

ElNÖK: Köszönöm. Tisztelt Országgyûlés! Az általános vitát elnapolom, folytatására várhatóan a jövõ héten kerül sor.

Tisztelt Képviselõtársaim! A mai napon napirend utáni felszólalásra jelentkezett dr. Trombitás Zoltán képviselõ úr, a Fiatal Demokraták Szövetségébõl. Megadom a szót.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage