Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! A kiegészítõ ajánlás 1. pontjában lévõ módosító javaslat nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását, ezért errõl nem határoz az Országgyûlés.

Az ajánlás 1. pontjában Szász Domokos és Pozsgai Balázs a törvényjavaslat 1. §-ában a törvény 48. § (2) bekezdésének elhagyását javasolják, amelyben a vételi jog gyakorlását abszolút határidõhöz kötik.

Az önkormányzati és az alkotmányügyi bizottság támogatja. A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 197 igen szavazattal, 38 ellenszavazattal, 4 tartózkodással elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! A zárószavazásra jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! A forgatókönyvembõl hiányzott két oldal, ezért most visszatérünk még két témára.

Az egyik: a bizottsági kijelöléseket kell kiegészítenem, bejelentve, hogy a tulajdonviszonyok rendezése érdekében az állam által az állampolgárok tulajdonában igazságtalanul okozott károk részleges kárpótlásáról szóló 1991. évi XXV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat tárgysorozatba-vételrõl való döntésre kijelölöm a mezõgazdasági bizottságot.

Tisztelt Országgyûlés! Az Országgyûlés Szöllõsi Istvánné képviselõtársunknak - Magyar Szocialista Párt - a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény módosítására vonatkozó önálló indítványát kivételes eljárásba vette. Az elõterjesztõ kérte a sürgõs tárgyalást is, de errõl az Országgyûlés nem határozott. Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a sürgõs tárgyalásbavételhez is a jelen lévõ országgyûlési képviselõk négyötödének szavazata szükséges.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a kivételes eljárásba vett elõterjesztés sürgõs tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 225 igen szavazattal, 5 ellenszavazattal, 25 tartózkodással a kivételes eljárásba vett elõterjesztést sürgõsséggel tárgyalja.

Soron következik a számvitelrõl szóló 1991. évi XVIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat tárgyalása és határozathozatala.

Átadom az elnöklést Salamon László alelnök úrnak. (Taps.)

(Az elnöki széket dr. Salamon László alelnök foglalja el.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage