Ivanics István Tartalom Elõzõ Következõ

IVANICS ISTVÁN (KDNP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Nagyon röviden szólnék. Két módosító indítványt terjesztettem be az 1-6. pontig terjedõ részhez. A második módosító indítványom végeredményben "a nemzeti szabvány nyelve magyar" kitételhez kapcsolódik, hogy nem volt megjelölve a szabvány nyelve az eredeti törvénytervezetben.

(18.50)

Ezt a gazdasági bizottság és az elõterjesztõ képviselõje is közösen úgy módosította, és ezt a módosítást én elfogadom, hogy a jogszabállyal kötelezõvé tett nemzeti szabvány nyelve magyar.

Itt azt az indoklást sikerült felvonultatni, hogy a külföldi szabványok átvételénél esetleg gondot jelenthet az, hogyha nem magyarul nyújtják be ezt a szabványt, akkor esetleg az elfogadása, vagy a magyarországi alkalmazása gondokba ütközik. Tehát hogy ne legyen ilyen kapu, ilyen gát ennek az útjában, mindenesetre a tényleges gyakorlatban való alkalmazásához, a magyar alkalmazáshoz mindenképpen szükséges, hogy ez a szabvány szintén megjelenjék magyarul. Bizonyos fenntartásaim azért vannak ezzel kapcsolatban.

Nagyon kérem a képviselõtársaimat, hogy gondolják át ezt a módosító javaslatot, hogy nem inkább az eredeti módosító javaslat volna-e célszerû az elfogadásra. Ezzel generálisan oldaná meg a kérdést. De hangsúlyozom: én elfogadom azt, hogy az igazán kardinális kérdés a jogszabállyal kötelezõvé tett szabványok kérdésében mutatkozik, hiszen itt kerülnek alkalmazásra olyan szabványok, amik életvédelmet és egyéb olyan tevékenységet biztosítanak, amelyikhez feltétlenül szükséges, hogy ez magyarul kötelezõ érvénnyel megjelenjék. Köszönöm szépen, ennyit szerettem volna mondani. (Szórványos taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage