Homoki János Tartalom Elõzõ Következõ

DR. HOMOKI JÁNOS (FKGP): Nem tudom elfogadni a választ - sajnos. Nem kaptam választ arra, hogy a hotel bezárásáért, szándékos romosításáért és mintegy 110 milliós kár okozásáért személy szerint ki a felelõs. Akkor az alapítvány a felelõs. Meg kellett volna jelölni a felelõst, valakit felelõsségre kellett volna vonni.

Nem kaptam választ arra, hogy a felelõsség megállapítása érdekében megtették-e a szükséges intézkedéseket a kormány részérõl.

Azt mondta a miniszter úr, hogy nem kívánják felülvizsgálni a 31 SZOT-üdülõ privatizálását. Ki fogja megfizetni ezt a magyar népnek okozott hatalmas kárt? Ki fogja megfizetni, miniszter úr?

Egyik oldalról a néptömeg helyzete a kormány intézkedései következtében egyre romlik. A másik oldalon a kormány - ígéretei ellenére - elnézi a rablóprivatizációt. Nem azt kell a kormánynak állandóan szajkóznia, hogy meg kellett tenni a szigorító intézkedéseket, hanem az elmúlt kilenc hónap alatt már fel kellett volna deríteni például a láthatatlan jövedelmeket, vissza kellett volna venni az állami bankvezetõk, vállalatvezetõk milliós jövedelemeit, amit a semmiért kapnak, miniszter úr. (Közbeszólás jobbról: Így van.)

Mi van a tízmilliós végkielégítésekkel? Ebben az ügyben már régen lépnie kellett volna a kormánynak. Nem kilenc hónap után, a munka törvénykönyve módosításával, hanem jóval korábban. Egyes vállalkozók forgalmukhoz képest szinte nevetségesen alacsony adót fizetnek.

Felvetõdött vajon a pénzügyi kormányzatban, hogy az adócsalókkal szemben szigorúan eljárjanak? Az elmúlt kilenc hónapban ebben sem történt semmi. A feketegazdaság, az adócsalók elviszik a GDP harminc százalékát. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Mohácsi vész!)

Amíg a kormány ezeket a kérdéseket nem tisztázza, nem tudja megmagyarázni, miért csak a bérbõl és fizetésbõl élõket terhelik az adók.

A kormány megkapta a felhatalmazást az MSZP nagygyûlésétõl, hogy választási programjától eltérjen. Vajon a nagygyûlés megkérdezte a választókat is ebben a kérdésben? (Közbeszólás balról: Milyen nagygyûlés?) Ugyanis nekik teljesen más a véleményük. Köszönöm. (Taps az ellenzék soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage