Szabó Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZABÓ ZOLTÁN mûvelõdési és közoktatási minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr.

Elnézését kérem, nem személyes érintettség címén kértem szót, tekintettel arra, hogy nem kívánok itt Torgyán képviselõ úr irodalmi munkásságának részével foglalkozni. (Taps az MSZP soraiban.)

Ügyrendi kérdésben kértem szót. Szeretném felkérni elnök urat arra: kérje fel az ügyrendi bizottságot, amely a Házszabály hiteles értelmezésére jogosult, hogy a személyes megtámadtatás kérdésében történõ szóadásról valamiféle állásfoglalást fogadjon el.

Jelen pillanatban ugyanis az a helyzet, hogy egy kormánypárti képviselõ esetében a formális lehazugozás sem elegendõ ahhoz, hogy személyes érintettség címén szót kapjon. Egy ellenzéki képviselõ esetében a sajtóban megjelent nyilatkozat is - megengedem öt év távlatából, lehet, hogy téves az idézés, de ebbe most nem kívánok belemenni - elegendõ hozzá.

Azt gondolom, nem volna helyes fenntartani azt a gyakorlatot, hogy az egyes képviselõknek a Ház egyik vagy másik oldalán való helyet foglalása, netán harsánysága és erõszakossága határozza meg azt, hogy érintettség címén szót kaphatnak-e vagy sem. Ez ügyben jó volna, ha az ügyrendi bizottság valamiféle konzekvens gyakorlatot próbálna kialakítani.

Köszönöm szépen. (Nagy taps a bal oldalon és középen.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage