Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Államtitkár Úr! Ebben a kérdésben, hogy mi az eljárás akkor, amikor azonnali kérdés, kérdés vagy interpelláció alatt személyes érintettség van... (Közbeszólások a bal oldalról: Nem errõl van szó!)...

Képviselõ Urak! Hadd tájékoztassam önöket az államtitkár úr felvetésével kapcsolatban: ebben a kérdésben világos gyakorlata van a Háznak. Ezért azt az indítványát, hogy ezt adjam ki az alkotmányügyi bizottságnak - ami annyit jelentene, hogy kötelezõ lenne neki ezzel a kérdéssel foglalkozni - nem teljesítem. (Taps az MDF és az FKGP soraiban.)

Természetesen annak nincs akadálya, hogy az alkotmányügyi bizottság - mint bármilyen más alkotmányos vagy ügyrendi kérdést - akár saját iniciatívájában is a maga napirendjére tûzzön. De ez a bizottság igen leterhelt ahhoz, hogy általam tisztázottnak látott kérdésekben kötelezõ penzumokat adjak neki.

Tisztelt Országgyûlés! Most szünetet rendelek el 16 óra 50 percig. (Közbeszólások az MSZP padsoraiból: Szavazni kell az ügyrendi kérdésrõl! Szavazni kell!)

(Szünet: 16.34-16.55 -Elnök: G. Nagyné dr. Maczó Ágnes

Jegyzõk: dr. Trombitás Zoltán, Sasvári Szilárd)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage