Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! A kormány által benyújtott elõterjesztések felsorolását a kiküldött és kifüggesztett napirendi ajánlás, illetve annak függeléke tartalmazza. Az indítványok címeit holnap a bizottságok kijelölésekor ismertetem. A kivételes eljárásban történõ tárgyalásról, illetve a sürgõs tárgyalásba-vételekrõl ugyancsak holnap, a határozathozatali idõszak kezdetén dönt az Országgyûlés.

Tisztelt Országgyûlés! A házbizottság az ülést megelõzõen tanácskozott. Nem alakult ki egyetértés abban, hogy a kormány által elõterjesztett T/817. számú, a gazdasági stabilizációt szolgáló törvények módosításáról szóló elõterjesztés sürgõs tárgyalásáról mikor határozzon az Országgyûlés. A javaslat szerint most kellene határoznunk.

A Fidesz részérõl írásban is benyújtott indítvány érkezett arra vonatkozóan, hogy a Házszabály 47. § (3) bekezdésének megfelelõen a ma kezdõdõ ülésen ne legyen döntés a T/817. számú törvényjavaslat sürgõs tárgyalásáról. A napirendrõl történõ szavazás elõtt ezért elõször ebben az ügyrendi kérdésben kell döntenünk. Szájer József frakcióvezetõ úr jelezte, hogy a Házszabály vonatkozó rendelkezései értelmében ügyrendi javaslatukat indokolni kívánják. Megadom a szót dr. Szájer József frakcióvezetõ úrnak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage