Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Most az azonnali kérdések és válaszok órájára kerül sor. Az errõl szóló rendelkezések az új Házszabály 119. § (4) bekezdésében találhatók. A kérdés elmondására és a válaszadásra két-két perc áll rendelkezésre. A képviselõnek és a megkérdezettnek egyperces viszonválaszra van joga. Az utolsó szó joga a megkérdezettet illeti.

Tisztelt Országgyûlés! Mielõtt megadom az elsõ kérdezõnek a szót, szeretnék idézni a Házszabályból. A Házszabály 119. § (2) bekezdése úgy szól, hogy "Az azonnali kérdések órájának napján legkésõbb az ülésnap megnyitását megelõzõen egy órával bármely képviselõcsoport vezetõje" - és az itt következõket szeretném aláhúzni - "a tárgy feltüntetésével kérheti, hogy az általa megjelölt képviselõ az azonnali kérdések órájának keretében kérdést tehessen fel." Azért vagyok kénytelen a Házszabály e részét idézni, mert néhány képviselõtársunk az azonnali kérdések címében is fantáziacímeket ad meg, és úgy érzem, hogy ez nem felel meg a Házszabály elõírásainak.

Tisztelt Országgyûlés! Dr. Dobos Krisztina képviselõtársunk, MDF, kérdést kíván feltenni a mûvelõdési és közoktatási miniszterhez "Hogyan lesz az óriáskígyóból giliszta?" címmel. Képviselõ asszonyt illeti a szó.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage