Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Képviselõ Úr! Lezártuk a vitát, megtörtént a szavazás. Ismételten felhívom a figyelmüket, hogy a bizottsághoz fordulhatnak, és ha a bizottság álláspontja ettõl eltérõ lesz, akkor idehoz egy javaslatot, ami a mostani ügyrendi vagy eljárási természetû szavazást annullálhatja. Azonban a vitát lezártuk, és ügyrendi kérdésben frakciónként lehetett volna egyszer hozzászólni. Senki nem élt ezzel a lehetõséggel. Elnök úr, képviselõ úr jelentkezése nyilván nem történt meg szabályszerûen, mert a képernyõn nem találkoztam a nevével.

Tehát még egyszer kérem, hogy akinek aggálya van a mostani döntésünk helyességét illetõen, az jelezze ezt az ügyrendi kérdésekben hatáskörrel bíró alkotmányügyi bizottságnak.

Tisztelt Országgyûlés! Az elõterjesztõ kérte a kivételes eljárásban történõ sürgõs tárgyalást. A Házszabály értelmében a sürgõs tárgyalásba-vételhez is a jelen lévõ országgyûlési képviselõk négyötödének szavazata szükséges. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a kivételes eljárásba vett elõterjesztés sürgõs tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 222 igen szavazattal, 14 ellenszavazattal szemben, 5 tartózkodás mellett az elõterjesztés sürgõs tárgyalását is elrendelte.

Tisztelt Országgyûlés! Dr. Wekler Ferenc és Szentkuti Károly képviselõtársaink, a Szabad Demokraták Szövetségébõl, sürgõs tárgyalást kérve nyújtották be a Magyar Köztársaság 1995. évi költségvetésérõl szóló 1994. évi CIV. törvény módosítása tárgyában törvényjavaslatukat T/783. számon. Az önálló indítványt a kijelölt bizottság az Országgyûlés tárgysorozatába vette.

Kérdezem az elõterjesztõket, kívánják-e a sürgõsséget két perc idõtartamban szóban megindokolni. (Szentkuti Károly jelentkezik.) Megadom a szót Szentkuti Károly képviselõ úrnak, az SZDSZ frakciójából.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage