Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Valóban ügyrendi indítványt kívánok elõterjeszteni, ugyanis Kõszeg képviselõtársam felszólalásával természetesen mindenben egyetértek - és a magam részérõl is kívánom az átvilágító bírák további sorának a megválasztását -, de itt összemosódik ennek a két törvényjavaslatnak - illetõleg a törvényjavaslatnak és az országgyûlési határozati javaslatnak - az együttes tárgyalásával két, egymástól teljesen elkülönülõ cél. Az egyik egy kívánatos dolog: az országgyûlési határozati javaslatban foglaltaknak a teljesítése; a másik pedig egy elvetendõ, közerkölcsbe ütközõ dolog: micsoda felfogás az, hogy pont a köztársaságielnök-jelölt maradjon ki az átvilágításból!

Ezért kérem, hogy tessék különválasztani a két törvényt - illetõleg az országgyûlési határozati javaslatot és a törvényjavaslatot -, megmondani, most melyikrõl folyik a vita, hogy arra lehessen nyilatkozni, mert így megtévesztõdik az országgyûlési képviselõk jelentõs része, és megtévesztõdnek a hallgatók is - ami nyilvánvalóan nem lehet célja a tisztelt Háznak.

Ezért az az ügyrendi javaslatom, hogy szíveskedjék elnök úr - a napirendnek megfelelõen - külön tárgyaltatni a két elõterjesztést, hogy mindenki tudja, most éppen melyik elõterjesztésrõl van szó! Kérném, hogy ezt szíveskedjék elrendelni. Köszönöm.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage