Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. A képviselõ úr ügyrendi észrevétele annyiban valóban indokolt volt, hogy Kõszeg képviselõ úr sem figyelt nyilván egészen pontosan a mostani dolgaink menetére. Még egyszer mondom: csak az expozé hangzott el együtt, a vita elkülönítve folyik. Tehát Torgyán József úr kérése abban jogos, hogy most csak a törvényhez szíveskedjenek hozzászólni, a választáshoz még nem, hanem ha a törvényrõl döntöttünk... - tehát válasszuk külön hozzászólásainkban ezt a kérdést!

Sepsey képviselõ úr elállt az ügyrendi észrevételtõl.

Kérdezem képviselõtársaimat, kíván-e még valaki a törvényhez hozzászólni. (Nincs jelentkezõ.) Nem kíván senki hozzászólni.

Tisztelt Országgyûlés! Mivel az elõterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, részletes vitára nem kerül sor, és a törvényjavaslat elfogadásáról kell döntenünk - a törvényjavaslatról beszélünk. Kérdezem, van-e ezzel kapcsolatosan bárkinek észrevétele. (Nincs jelentkezõ.) Nincsen.

Megkérdezem dr. Boross Péter bizottsági elnök urat, a napirendi pont elõadóját, kíván-e válaszolni a vitában elhangzottakra. (Dr. Boross Péter jelzi, hogy nem.) Nem kíván válaszolni.

Tisztelt Országgyûlés! Az általános vitát lezárom. A határozathozatal következik.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az egyes fontos tisztségeket betöltõ személyek ellenõrzésérõl szóló 1994. évi XXIII. törvény módosítása tárgyában benyújtott törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 239 igen szavazattal, 18 ellenszavazattal szemben, 7 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem a képviselõcsoportokat, hogy kívánják-e szavazatukat megindokolni. (Dr. Torgyán József jelentkezik.) Torgyán József képviselõ úrnak, a Független Kisgazdapárt frakcióvezetõjének megadom a szót.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage