Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Képviselõ Úr! Azt hiszem, nem érhet az a vád, hogy a kormány segítségére kívánok sietni. (Derültség.) Amikor önök jeleztek, hogy Balsay István képviselõ úr interpellációját elmondaná, döbbenten álltam a kérdés elõtt, mert - részletesen tájékoztatom - a 17. számú interpelláció nálam a képviselõ úré; azonnal intézkedtem, hogy az adminisztráció nézzen utána, vajon miért jeleznek önök, hogy szeretnének felszólalni. Kiderült, hogy a Fideszen belül valóban volt egy interpelláció benyújtva, Gyuricza képviselõ úr által, de õ két hét múlva kívánja elmondani. Az errõl szóló jelzést megtalálták. Arra vonatkozóan azonban nincs kérelem elõttem - nem tudtak produkálni közel tíz perc alatt -, hogy a Fidesz képviselõcsoportja kérte volna a cserét. Ezért tehát elkezdtem kerestetni a miniszter urat... (Dr. Suchman Tamás lép a ülésterembe.)... telefonon, személyesen - és meg is érkezett. (Taps.) Tehát - az idõbe belefér - körülbelül tíz perce próbáltam intézkedni, hogy el tudja mondani az interpellációját, de nem kívántam a Házat azzal terhelni, hogy a részleteket közöljem.

Egyébként pedig a többi képviselõcsoport részérõl nem volt interpelláció kellõ számban benyújtva, ezért mondott Homoki János egymás után többet.

Tisztelt Országgyûlés! Tovább nem húzva az idõt: Balsay István képviselõtársunk, a Fidesz képviselõcsoportja részérõl, interpellációt nyújtott be dr. Suchman Tamás miniszter úrhoz "És lõn világosság" címmel. Balsay István képviselõ urat illeti a szó.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage