Mádi László Tartalom Elõzõ Következõ

MÁDI LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Azt hiszem, a kétperces indoklás abban az esetben is indokolt lehet, ha egy ellenzéki képviselõcsoport álláspontja nem nemleges, hanem igenlõ egy törvény módosításánál vagy egy új törvény megalkotásánál.

Azt gondolom - és ezt már az általános vitában is elmondtuk -, hogy a törvényjavaslat szakmai elõkészítése példaértékû volt, többéves rendkívül kimerítõ egyeztetéssel és komoly szakmai munkával folyt a törvényjavaslat elõkészítése. Azt gondolom, olyan aspektusaiból is figyelemre méltó ez a törvény, hogy például a feketegazdaság vonatkozásában az adminisztratív intézkedések hatása sokkal kevésbé tekinthetõ megnyugtatónak, míg egy ilyen törvény viszont az egyértelmû mederbe tereléssel, egyértelmû, világos normatív szövegével igenis pozitív hatást tud gyakorolni a feketegazdaság csökkentése érdekében.

Ezzel együtt nagyon örülök annak, hogy a minisztérium az expozéban elhangzott ígéretének megfelelõen nyitott volt a módosító javaslatok tekintetében, tehát elfogadta azt a koncepcionálisnak minõsíthetõ módosító javaslatunkat, amely az önkormányzatok diszkriminációját kívánta eltörölni, megszüntetni. Ezt köszönöm.

Nagyon bízom benne, hogy a törvény kiállja a valóság próbáját, és remélhetõleg csak egy-két év múlva lesz indokolt a bõ tapasztalatok alapján a törvényjavaslat átfogó áttekintése és esetleges módosítása.

Köszönöm szépen a tisztelt Ház közremûködését, és a Fidesz nevében pedig az igen szavazatunkat az elõbbiekben indokoltam. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage