Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Most tehát a szavazás következik.

Elsõnek a módosító javaslatokról határoz az Országgyûlés a H/838/108. számú ajánlás... (Zaj.) - figyelmet kérek, képviselõtársaim! -.., tehát a H/838/108. számú ajánlás I/A fejezete, illetõleg I/B fejezete szerint. A I/A fejezetben lévõ ajánlásrész a kijelölt bizottság által támogatott, az I/B fejezetben lévõ ajánlásrész pedig a kijelölt bizottság által benyújtott, tehát általa értelemszerûen támogatott módosító javaslatokat tartalmazza. Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a nem támogatott módosító javaslatokról a képviselõcsoportok nem kérhetnek szavazást.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a költségvetési bizottság H/838/108. számú ajánlásának I/A fejezetében az 1-tõl 12-ig sorszámozott, illetõleg az I/B fejezetében az 1-tõl 3-ig sorszámozott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Tisztelt Országgyûlés! Az Országgyûlés 124 igen szavazattal, 90 ellenszavazat és 42 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

Tisztelt Országgyûlés! Mivel az elõterjesztéshez az Országgyûlés módosító javaslatot nem fogadott el, koherenciazavar nem állhat elõ, ilyen címen módosító javaslatot nem lehet benyújtani, ezért dönthet az Országgyûlés a határozati javaslat elfogadásáról.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a társadalmi szervezetek költségvetési támogatásának elosztásáról szóló H/838. számú országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - Amint az eredmény a táblán megjelenik, taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 134 igen, 85 ellenszavazat és 43 tartózkodás mellett az országgyûlési határozatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem a képviselõcsoportokat, hogy kívánják-e szavazatukat megindokolni. (Németh Zsolt jelentkezik.)

MSZP? (Senki sem jelentkezik.) Nem kívánja.

SZDSZ? (Senki sem jelentkezik.) Nem kívánja.

MDF? (Senki sem jelentkezik.) Nem kívánja.

Független Kisgazdapárt? (Senki sem jelentkezik.) Nem kívánja.

Kereszténydemokrata Néppárt? (Senki sem jelentkezik.) Nem.

Fidesz? (Senki sem jelentkezik.) Most a Fidesz sem. (Derültség. - Zaj.) Csak mert Németh Zsolt képviselõtársunk az elõbb már jelentkezett. (Tirts Tamás: Visszalépett azóta! - Németh Zsolt: Ha akarja, elnök úr... - Derültség.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage