Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Az azonnali kérdések, a kérdések és az interpellációk elmondására a szokott idõben, kedden 14 órától kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Szabó Iván frakcióvezetõ úr és 15 képviselõtársa a Házszabály 47. §-a (3) bekezdése alapján kezdeményezte a házbizottság napirendi javaslatának módosítását. Elõször vita nélkül errõl határoz az Országgyûlés. Eszerint a május 17-i ülésnap 9 órakor kezdõdjék és 20 óráig tartson. A gazdasági stabilizációt szolgáló egyes törvénymódosítások részletes vitájának folytatására és lehetõség szerinti lezárására kerüljön sor. Álláspontjuk szerint a részletes vita lezárására csak akkor nyíljék lehetõség, ha 20 óra után már nincs képviselõi felszólalásra jelentkezõ.

Emlékeztetem képviselõtársaimat, hogy a kiküldött ajánlás ettõl eltérõen azt tartalmazza, hogy a részletes vita befejezõdjék szerdán.

Az Országgyûlés a javaslatról vita nélkül határoz.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést: egyetért-e a Magyar Demokrata Fórum képviselõi által elõterjesztett indítvánnyal? Aki igen, kézfelemeléssel szavazzon! (Szavazás.) Látható kisebbség.

Megállapítom, hogy az indítványt az Országgyûlés nem támogatta.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik ma kezdõdõ ülésünk napirendjének megállapítása. A házbizottság az Országgyûlés ma kezdõdõ ülése napirendjére és idõtartamára vonatkozó ajánlását a hétvégi futárpostában kézhez kapták képviselõtársaim. Mielõtt megkérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért- e az ajánlással, megkérdezem Torgyán képviselõ urat, hogy ügyrendi kérdésben? Tessék, képviselõ úr.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage