Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Más képviselõcsoport kívánja-e kifejteni véleményét a vitatott kérdésben? (Nincs jelentkezõ.) Nem.

Tisztelt Országgyûlés! Ezek után szavazásra teszem fel a kérdést. Aki egyetért Torgyán frakcióvezetõ úr javaslatával - miszerint a Ház vegye le napirendjérõl a népszavazással kapcsolatos kérdésben az állásfoglalást -, kézfelemeléssel szavazzon! (Megtörténik.)

Tisztelt Országgyûlés! Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható kisebbsége értett egyet az ügyrendi javaslattal, ezért az elõbb jóváhagyott napirendünk szerint járunk el; a házbizottságot pedig a szünetben rendkívüli ülésre összehívom.

Tisztelt Országgyûlés! Múlt heti ülésünkön két elõterjesztés általános vitáját lezártuk, de a részletes vitára bocsátásokra nem került sor.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a Központi Ifjúsági Alapról szóló 1993. évi XXV. törvény hatályon kívül helyezésérõl, a Gyermek- és Ifjúsági Alapról, valamint a Nemzeti Gyermek- és Ifjúsági Közalapítványról szóló törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, a gomb megnyomásával szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 140 igen szavazattal, 84 ellenszavazattal, 4 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Tisztelt Országgyûlés! Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a gazdasági stabilizációt szolgáló egyes törvénymódosításokról szóló törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - Dr. Kristóf István jelzi, hogy nem mûködik a gépe.)

Tisztelt Országgyûlés! Kimondondom a határozatot: Kristóf képviselõtársunk "igen" szavazatával - egyben kérem Kristóf képviselõ úr gépét bekapcsolni - az Országgyûlés 188 igen szavazattal, 56 ellenszavazat és 1 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Tisztelt Országgyûlés! Jóváhagyott napirendünk szerint soron következik az országos népszavazás kezdeményezésének elutasításáról szóló országgyûlési határozati javaslat általános vitájának megkezdése. Az alkotmányügyi bizottság elõterjesztését H/1010. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Tisztelt Országgyûlés! A bizottság ülésén az indítványt illetõen kisebbségi vélemény is megfogalmazódott.

Megadom a szót dr. Avarkeszi Dezsõnek, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage