Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Múlt heti ülésünkön két elõterjesztés általános vitáját lezártuk, de a részletes vitára bocsátásukra nem került sor.

Indítványozom ezért a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a környezetvédelmi termékdíjról, továbbá az egyes termékek környezetvédelmi termékdíjáról szóló törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. (Zaj, többen távoznak az ülésterembõl.) Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - A leadott szavazatok száma 182. - Dr. Kelemen András jelentkezik.)

Megállapítom, hogy a Ház nem határozatképes.

Felkérem képviselõtársaimat, akik a folyosón, illetve az irodákban tartózkodnak, hogy fáradjanak vissza az ülésterembe. Kelemen András gépével van gond? (Dr. Kelemen András bólogat.) Kérem szépen Kelemen András gépét bekapcsolni, és kérem, jelezze még, akinek nem mûködik a szavazógépe! (Rövid szünet. - Néhány képviselõ érkezik az ülésterembe.)

Ismételten kísérletet teszünk a szavazásra. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 209 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal, 2 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta. (Több képviselõ kézfelemeléssel jelzi, hogy nem mûködik a gépe.)

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a foglalkoztatás elõsegítésérõl és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 187 igen szavazattal, 21 ellenszavazattal, 2 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Magyar Köztársaság 1995. évi pótköltségvetésérõl szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatása. (Számos képviselõ távozik az ülésterembõl. - Zaj.) Az elõterjesztést T/901. számon, az Állami Számvevõszék véleményét T/901/1. számon, a bizottságok ajánlásait pedig T/901/2-16. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Elõször az írásban elõre jelentkezett képviselõtársaimnak adom meg a szót. Múlt heti ülésünkön Balsay István képviselõtársunk, Fidesz, felszólalására már nem kerülhetett sor, ezért elõször neki adom meg a szót.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage