Rott Nándor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. ROTT NÁNDOR (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Igen tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A Független Kisgazdapárt ennél a szavazásnál nem szavazott egységesen. A frakció ugyanis úgy döntött, hogy lehetõvé teszi, hogy lelkiismeretük szerint szavazzanak a frakció tagjai.

(17.00)

Ehhez némi magyarázatot kell fûznöm.

Teljes volt az egyetértés abban a tekintetben, hogy a törvényjavaslat eredeti formájában messze átlagon aluli volt, nem felelt meg azoknak a követelményeknek, amelyeket egy jogszabállyal szemben joggal el lehet várni. Ezek a kifogások részben jogpolitikai, technikai, részben azonban tartalmi jellegûek voltak. E tekintetben tehát egyetértés volt. A törvényjavaslat számos hibájának, hiányosságának korrigálása érdekében a Független Kisgazdapárt számos módosító javaslatot terjesztett elõ. Ezeknek a módosító javaslatoknak csak egy töredéke került végül is elfogadásra.

A tekintetben oszlottak meg a vélemények, hogy az elfogadott módosító javaslatok elfogadása elégséges volt-e avagy sem. A frakció túlnyomó többsége úgy döntött, hogy nem volt elegendõ, nem volt olyan mértékû, hogy kellõképp kiküszöbölte volna azokat a hiányosságokat, amelyeket mi kiköszöbölendõnek tartottunk. Ezért a frakció többsége úgy döntött, hogy nemmel fog szavazni.

Néhányan - egy kisebbség - azonban úgy találtuk, hogy a módosító indítványaink egy részét mégis figyelembe vette a kormány, illetõleg az elõterjesztõ miniszter úr, megítélésünk szerint ezek között a módosító javaslatok között voltak lényegesek is, és ezért mi - ismétlem, a frakció kisebbsége -, a tartózkodás mellett döntöttünk. Úgyhogy így alakult ki a Kisgazdapártban ez a végsõ állásfoglalás a törvényjavaslattal kapcsolatban. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage