Gyõriványi Sándor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. GYÕRIVÁNYI SÁNDOR (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Mélyen tisztelt Országgyûlés! Én köszönöm a pénzügyminiszter úrnak, hogy ebben a kérdésben olyan döntést hozott, hogy a kormány el tudja fogadni azt a javaslatot, amelyet, itt valami titkot árulok el, én terjesztettem elõ, mint azt a 6. pontban láttuk. De elfogadtam Brúszel képviselõtársamnak azt a javaslatát, hogy itt egyetlen szót, nevezetesen a "kizárólagos"-at egy hellyel hátrább vigyünk, és ezzel ez az alkotmányjogi bizottságnak a javaslatává váljék.

(20.40)

"Mert itt nem az a lényeges, hogy mi villogjunk a parlamentben..." - ezt Gál Gaston mondta híres beszédében - ".., hanem az ügyeket szolgáljuk."

Itt az ügyet akarta szolgálni a Kisgazdapárt, amikor elfogadta ezt a változást. Úgy éreztük, hogy az egyházak érdekében kell kiállnunk; nem az egyes képviselõk számára kell itt eredményt vagy legalábbis sikert felmutatnunk, hanem a szóról szóra megegyezõ alkotmányjogi bizottsági javaslatként ezt az ügyet kell szolgálnunk és megvalósítanunk.

Köszönöm még egyszer, mert hisz eredetileg arról volt szó, hogy a kormány, az elõterjesztõ képviselõje ezzel nem ért egyet. Örülök, hogy a miniszter úr mint a Pénzügyminisztérium legfõbb vezetõje elfogadta mindezt. Úgy gondolom, ezt mi is mindenképpen meg tudjuk szavazni, és örülünk annak, hogy az egyházak számára az alkotmánynak megfelelõen biztosíthatjuk a mûködést.

Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage