Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Tisztelt Képviselõtársaim! Több ügyrendi hozzászólásra nem történt jelzés. A házbizottságban a következõ elõzetes megállapodás született.

Az egyik - és tényleg igaza van Lamperth Mónikának, hogy Torgyán képviselõ úr nem pontosan idézi - az, hogy a napirendi javaslatot úgy alakította ki a házbizottság, hogy a pótköltségvetés vitája az általános vita lezárásáig tart, kifejezetten addig, amíg a felszólalások végére nem érünk.

Az alapszerzõdés tekintetében pedig a házbizottságban kialakult egy olyan elõzetes vélekedés, hogy ha késõ éjszakába nyúlna annak a megtárgyalása, akkor valóban nem lenne helyénvaló egy ilyen fontos kérdésnek a kezelése.

Mindezekre és az elhangzott észrevételekre is figyelemmel szavazást elrendelni ránézésre nem tudok, hiszen nem vagyunk határozatképesek. Úgy gondolom, már most meghozható az alapszerzõdés ügyében a döntésem, hogy feleslegesen ne várakoztassunk ahhoz a kérdéshez felszólaló képviselõtársakat. Tehát az ügyrendi indítványnak részben helyt adok: az alapszerzõdés vitáját elnapolom, arra várhatóan a jövõ hét folyamán kerül sor. A pótköltségvetés tekintetében pedig a házbizottság által javasolt, az általános vita lezárásáig szóló napirendet fogadott el a Ház; ettõl nem tudunk eltekinteni. Úgyhogy e tekintetben nem tudom teljesíteni képviselõ úr ügyrendi indítványát.

Tisztelt Képviselõtársak! Folytatjuk tovább a pótköltségvetés vitáját. emelvényre -, a Szocialista Párt képviselõcsoportjából. Õt Rusznák Miklós képviselõ úr fogja követni, a Kereszténydemokrata Néppártból.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage