Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a munka törvénykönyvérõl szóló 1992. évi XXII. számú törvény módosításáról szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása.

Az elõterjesztést T/651. számon, az egységes javaslatot T/651/74. számon kapták kézhez.

A Házszabály 107. § (1) bekezdése alapján az elõterjesztõ módosító javaslatot nyújtott be T/651/75. és 76. számon. Az alkotmányügyi bizottság errõl ajánlást készített T/651/77. számon.

Megkérdezem dr. Hack Péter urat, az alkotmányügyi bizottság elnökét: kívánja-e a módosító javaslatot szóban is megindokolni. Nem.

A Házszabály szerint a záróvitában a részletes vitára vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni.

Kérdezem önöket, hogy kíván-e valaki szólni a módosító javaslathoz kapcsolódóan? (Nincs jelentkezõ.)

Senki nem jelezte szólási szándékát. Ezért a záróvitát lezárom.

Kérdezem, hogy a Munkaügyi Minisztérium részérõl kíván-e valaki válaszolni a vitában elhangzottakra? (Nem.)

Tisztelt Országgyûlés! A módosító javaslatról történõ határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést: elfogadja-e az elõterjesztõ módosító javaslatát a T/651/77. számú ajánlás 1. és 2. számú pontja szerint? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 193 szavazattal, 58 ellenszavazattal, 22 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elfogadta.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést: elfogadja-e a munka törvénykönyvérõl szóló 1992. évi XXII. számú törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot, az egységes javaslat imént módosított szövege szerint? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 195 szavazattal, 78 ellenszavazattal, 3 tartózkodással a törvényjavaslatot elfogadta.

(18.00)

A Független Kisgazdapárt képviselõcsoportja nevében - elõzetes jelzés szerint - Nemes Miklós képviselõ úr kívánja a frakció szavazatát megindokolni. Megadom a szót Nemes Miklós úrnak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage