Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Tisztelt Országgyûlés! Most a képviselõcsoportok fejthetik ki álláspontjukat. Kérdezem, hogy a képviselõcsoportok nevében kíván-e valaki fölszólalni. Koleszár Lajos neve újra megjelent a gépen. (Dr. Koleszár Lajos: Tévedés!) Nem.

Mivel jelzés nem érkezett és a törvényjavaslathoz módosító javaslatot senki nem nyújtott be, ezért az elfogadásról kell határoznunk.

(18.20)

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Népköztársaság és a Német Demokratikus Köztársaság között a szociálpolitika terén történõ együttmûködés tárgyában Budapesten 1960. január 30-án kötött egyezmény kihirdetésérõl szóló 1960. évi 13. számú törvényerejû rendelet hatályon kívül helyezésérõl és az egyezmény egyes rendelkezései által érintett, meghatározott személyek további ellátásának biztosításáról szóló átmeneti rendelkezésekrõl szóló törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 290 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodással a törvényjavaslatot elfogadta.

Kérdezem a képviselõcsoportokat, kívánják-e szavazatukat megindokolni. Nem.

Most soron következik a pénzintézetekrõl és a pénzintézeti tevékenységrõl szóló 1991. évi LXIX. számú törvény módosításáról szóló törvényjavaslat kivételes eljárásban történõ megtárgyalása és határozathozatala. A számvevõszéki bizottság elõterjesztését T/1026. számon kapták kézhez. Elsõként megadom a szót dr. Nagy Sándor úrnak, a számvevõszéki bizottság elnökének, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage