Világosi Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. VILÁGOSI GÁBOR belügyminisztériumi államtitkár: Dögei képviselõ úrnak röviden csak annyit válaszolnék, hogy a kormányzat átadja a mûködéshez szükséges pénzeszközöket. Az elmúlt idõszakban valóban megélt már olyat a magyar parlament, hogy önkormányzatoknak átadtak feladatot, de nem biztosították a pénzt. Ez az eset nem az az eset.

Rusznák képviselõ úrnak a konkrét módosító indítványaival kapcsolatban már többnyire válaszoltam, de néhány új elemet is felvetett itt.

Az elöregedett géppark, a rossz technika, a nagyon rossz mûködési viszonyok nem annak a következményei, ami még elõttünk van, hanem talán pont ennek a rendszernek a következményei, ha egyáltalán ez összefüggésbe hozható azzal a rendszerrel, ami per pillanat fennáll, de ne vágjunk elébe a szervezeti módosulásnak.

Csak a meglévõ gondokról szólt ön. A meglévõ gondok remélhetõleg enyhülnek ezzel a szervezeti módosítással is, amelyre most július elsejével sor kerül.

Szemére hányta az új kormányzatnak a fél évet. Akkor én megkérdezem azt, hogy az 1991. évi XX. törvény hatálybalépése óta eltelt három év miért nem volt elegendõ ahhoz, hogy ezt a törvényt valóban ne csak hatálybaléptessék, hanem ténylegesen átadják az önkormányzatoknak a tûzoltóságokat. Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage