Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Megkérdezem, hogy kíván-e még valaki hozzászólni. (Nincs jelzés.) Jelentkezõ nincs.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a vizsgálóbizottság létrehozása az adós- és bankkonszolidáció körülményeinek tisztázásáról szóló országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 255 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 6 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Felkérem a frakcióvezetõket és a frakciókat, hogy a most létrehozott bizottságok tagjaira minél elõbb tegyenek személyi javaslatot, hogy a létrejött bizottságok ténylegesen meg is alakulhassanak. (Számos képviselõ távozik az ülésterembõl. - Rövid szünet.) Tisztelettel arra kérem azokat a képviselõ urakat és hölgyeket, akik a vita további részében nem kívánnak részt venni, hogy engedjék azokat dolgozni minél elõbb, akik viszont részt kívánnak venni a vita további részeiben is. Köszönöm szépen.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a jövedéki szabályozásról és ellenõrzésrõl, valamint a bérfõzési szeszadóról szóló 1993. évi LVIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája.

(20.10)

Az elõterjesztést T/954. számon, a bizottságok együttes ajánlását pedig T/954/63. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megkérdezem a hatáskörrel rendelkezõ bizottságok elnökeit, a költségvetési, a gazdasági és mezõgazdasági bizottságot, hogy kívánnak-e elõadót állítani. (Senki sem jelentkezik.) Nem kívánnak.

Tisztelt Országgyûlés! Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a részletes vitában kizárólag a módosító javaslathoz vagy a módosító javaslattal érintett részhez lehet hozzászólni. Elnézést, szeretném megkérdezni Pusztai Erzsébet képviselõ asszonyt: a neve véletlenül jelent meg a monitoron? (Dr. Pusztai Erzsébet: Véletlenül.) Köszönöm szépen.

A Házszabály 105. § (2) bekezdése értelmében a vitát a rendelkezések sorrendjének betartásával, minden önálló rendelkezésre, végül pedig a bevezetésre és a címre vonatkozóan kell megnyitni és lezárni.

Az ajánlás 1. és 2. pontjáról ezért a részletes vita végén lehet felszólalni.

Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 3., 4., 5. és 6. pontjaihoz, amelyek a törvényjavaslat 1. § (3) és (4) bekezdésében a törvény 3. §-ának módosítását, illetve kiegészítését javasolják. (Senki sem jelentkezik.) Nem kíván, ezért a részletes vita e szakaszát lezárom.

Indítványozom az ajánlás 7., 8., 9., 10. és 11. pontjai tárgyalásának összekapcsolását, amelyek a törvényjavaslat 3. §-ában a törvény 6. §-ának módosításával a fogalommeghatározásokat kívánja módosítani, illetve kiegészíteni. Az indítványról kézfelemeléssel határoz az Országgyûlés. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyûlés a javaslatot látható többséggel elfogadta.

Megkérdezem, kíván-e valaki szólni a részletes vita e szakaszában. (Senki sem jelentkezik.) Nem kíván. A részletes vita e szakaszát lezárom.

Az ajánlás 12-33. pontjai a törvényjavaslat 4. §-ában a törvény 9. §-ának módosítását, illetve kiegészítését indítványozzák. Elõzetesen írásban jelentkezett Gyimóthy Géza képviselõtársunk, Független Kisgazdapárt.

Megadom a szót Gyimóthy Géza képviselõ úrnak, és az elnöklést átadom Salamon László alelnök úrnak.

(Az elnöki széket dr. Salamon László foglalja el.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage