Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Megkérdezem képviselõtársaimat: kíván-e valaki a törvényjavaslat e részéhez hozzászólni?

Mivel további felszólalási szándékot senki nem jelzett, a 12-tõl a 33. pontig terjedõ rész feletti részletes vitát lezárom.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem: kíván-e valaki szólni az ajánlás 51. pontjához, mely a törvényjavaslat 16. §-ában a törvény 39. §-a (1) bekezdésének kiegészítésével a sörgyár és sörfõzde gyártásához használt üzemi berendezésekre vonatkozó hitelesíttetési rendelkezéseket kívánja kiegészíteni.

Mivel felszólalási szándékot senki nem jelzett, a részletes vita e szakaszát is lezártnak nyilvánítom.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem: kíván-e valaki szólni az ajánlás 52-56. pontjaihoz, melyek a törvényjavaslat 19. §-a (2) bekezdésében a törvény 43. §- ának módosítását és kiegészítését javasolják? (Nincs jelentkezõ.)

Felszólalási szándék hiányában a részletes vita e szakaszát is lezárom.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem: kíván-e valaki szólni az ajánlás 57. pontjához, mely a törvényjavaslat 20. §-a (2) bekezdésének elhagyására tesz javaslatot, tartalmaz javaslatot. (Nincs jelentkezõ.)

Mivel felszólalási szándékot senki nem jelzett, a részletes vita e szakaszát is lezártnak nyilvánítom.

Tisztelt Országgyûlés! Kíván-e valaki szólni az ajánlás 58. pontjához, mely a törvényjavaslat 21. §-ában a törvény 54. §-a b) pontjának módosításával a jövedéki ellenõrzés fogalommeghatározását kívánja a törvényjavaslattól eltérõen megállapítani? (Nincs jelentkezõ.)

Felszólalási szándék hiányában a részletes vita e szakaszát is lezárom.

Tisztelt Országgyûlés! Kíván-e valaki szólni az ajánlás 59. és 60. pontjaihoz, melyek a törvényjavaslat 25. §-ában az 57/A § (1) bekezdésének módosítását, illetve új ponttal történõ kiegészítését kezdeményezik? (Nincs jelentkezõ.) Mivel felszólalási szándékot senki nem jelzett, a részletes vita e szakaszát lezárom.

Tisztelt Országgyûlés! Az ajánlás 61., 62. és 63. pontjai a törvényjavaslat 26. és 27. §-ában a törvény 59. és 66. §-ainak kiegészítését javasolják. Indítványozom, hogy az összetartozó javaslatok tárgyalását az Országgyûlés kapcsolja össze. Az indítványról kézfelemeléssel határoz a Ház. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Látható többség.

Tisztelt Országgyûlés! Megállapítom, hogy az elõbb megállapított többséggel az Országgyûlés a javaslatot elfogadta.

Megkérdezem: kíván-e valaki szólni a részletes vita e szakaszában. (Nincs jelentkezõ.)

Mivel további felszólalási szándékot nem jelzett senki, a részletes vita e szakaszát is lezártnak nyilvánítom.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem: kíván-e valaki felszólalni az ajánlás 64. pontjához, mely a törvényjavaslat 28. §-ában a törvény 67. §-a (2) bekezdése 10. pontjának kiegészítésével a kereskedelmi mennyiségû jövedéki termék meghatározását kívánja pontosítani. (Nincs jelentkezõ.)

Mivel felszólalási szándékot senki nem jelzett, a részletes vita e szakaszát lezárom.

Tisztelt Képviselõtársaim! Megkérdezem: kíván-e valaki szólni az ajánlás 65. pontjához, mely a törvényjavaslat 36. §-ában a szabálysértésekrõl szóló 1968. évi I. törvény 79. §-a (1) bekezdése helyébe lépõ rendelkezés pontosítását indítványozza. (Nincs jelentkezõ.)

Mivel felszólalási szándékot senki nem jelzett, a részletes vita e szakaszát is lezártnak nyilvánítom.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem: kíván-e valaki szólni az ajánlás 1. pontjához, mely a törvényjavaslat címének kiegészítését kezdeményezi. (Nincs jelentkezõ.)

Senki nem jelzett felszólalási szándékot. A részletes vita e szakaszát lezárom.

Megkérdezem továbbá: kíván-e valaki szólni az ajánlás 2. pontjához, mely a törvényjavaslat bevezetõ rendelkezéseinek kiegészítését indítványozza. (Nincs jelentkezõ.)

Mivel felszólalási szándékot senki nem jelzett, a részletes vita e szakaszát lezártnak nyilvánítom.

A vita lezárása után utoljára az elõterjesztõ kap szót. Megkérdezem Akar László pénzügyi államtitkár urat, a napirendi pont elõadóját, hogy most vagy az egyes módosító javaslatokról történõ határozathozatalt megelõzõen kíván-e válaszolni a vitában elhangzottakra.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage