Sándorffy Ottó Tartalom Elõzõ Következõ

SÁNDORFFY OTTÓ (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyûlés! Már eddig is alapvetõ ellentét alakult ki a privatizációt levezénylõ elit és a társadalom között. A villamosenergia-ipar mind a gazdaság, mind a honvédelem, mind a társadalom szempontjából stratégiai ágazatnak számít. A villamosenergia-ágazat privatizációja a kormány négyéves mandátumán messze túlmutatóan befolyásolja és meghatározza az ország jövõjét. Az energiatermelés jövõje nem lehet pillanatnyi érdekeket szolgáló, egyszeri pénzbevételi kérdés. Aki az energiaszektort birtokolja, az az egész országot is ellenõrzi. Racionálisabb lenne, ha ezt a vagyont megbecsülnénk. Óriási kárt okozhat, ha nem figyelünk a monopóliumok kialakulásának veszélyére, márpedig a stratégiai ágazatok eleve magukban hordozzák ennek veszélyét. Nem hagyható figyelmen kívül az sem, hogy a nép már most is alig tudja kifizetni a villanyszámlát.

A külföldi tulajdonosok mennyiben fogják figyelembe venni a magyar sajátosságokat és a nemzet érdekeit? Ki garantálja, hogy nem fog a nyakunkba szakadni még további sok tízezer munkanélküli e privatizáció következményeként?

Kérem tisztelt képviselõtársaimat, hogy támogassák elõterjesztésemet az energiaszektor privatizációjának stratégiai kérdéseiben.

Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage