Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Megkérdezem, kíván-e még valaki felszólalni a részletes vita e szakaszához. (Senki sem jelentkezik.) Nem kíván. Mivel további felszólaló nincs, a részletes vita e szakaszát lezárom.

Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 17. pontjához, amely a törvényjavaslat 19. §-a (1) bekezdésének módosításával azt javasolja, hogy meghatározott rendelkezésû jogok a titokbirtokos szerv vezetõjét az általa minõsített adat esetén illessék meg. (Senki sem jelentkezik.) Jelentkezõ nincs, ezért a részletes vita e szakaszát lezárom.

Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 19. pontjához, amely a törvényjavaslat 30. §-a elõtt álló cím módosítását kezdeményezi. A javaslat nyelvtani pontosításra irányul. (Senki sem jelentkezik.) Nincs jelentkezõ, ezért a részletes vita e szakaszát lezárom.

Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 20. pontjához, amely a törvényjavaslat 30. §-a (3) bekezdésének módosításával a kiegészítõ rendelkezés eltérõ megállapítására tesz javaslatot. (Senki sem jelentkezik.) Jelentkezõ nincs, ezért a részletes vita e szakaszát lezárom.

Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 21. pontjához, amely a törvényjavaslat új paragrafussal történõ kiegészítésével az adatvédelmi törvény kiegészítését javasolja. (Senki sem jelentkezik.) Jelentkezõ nincs, a részletes vita e szakaszát lezárom.

Az ajánlás 22. és 28. pontjai a törvényjavaslat melléklete 3. pontjának kiegészítését és ezzel összefüggésben 80. pontjának elhagyását javasolják. Indítványozom az összetartozó javaslatok tárgyalásának összekapcsolását. Kérem, hogy kézfelemeléssel határozzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége a javaslatot elfogadta.

Megkérdezem, hogy kíván-e valaki szólni a részletes vita e szakaszában. (Senki sem jelentkezik.) Jelentkezõ nincs, a részletes vita e szakaszát lezárom.

Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 23. pontjához, amely a törvényjavaslat melléklete 11. pontjának módosításával a nemzetközi együttmûködés során külföldi államokkal, kormányokkal folytatott tárgyalások adatainak államtitokká minõsítésére tesz javaslatot. (Senki sem jelentkezik.) Jelentkezõ nincs, a részletes vita e szakaszát lezárom.

Tisztelt Országyûlés! Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 24. pontjához, amely a törvényjavaslat melléklete 12. pontjának módosításával az országgyûlési megerõsítést igénylõ nemzetközi szervezetekkel kapcsolatos döntések államtitokká minõsítését kezdeményezik. (Senki sem jelentkezik.) Jelentkezõ nincs, a részletes vita e szakaszát lezárom.

Megkérdezem, hogy kíván-e valaki szólni az ajánlás 26. pontjához, amely a törvényjavaslat melléklete 25. és 26. pontjainak elhagyásával a bíróságokkal kapcsolatos különleges adatfajták elhagyását kezdeményezi. (Senki sem jelentkezik.) Jelentkezõ nincs, a részletes vita e szakaszát lezárom.

Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 27. pontjához, amely a törvényjavaslat melléklete 28. pontja i) alpontjának módosításával jogtechnikai pontosítást javasol. (Senki sem jelentkezik.) Jelentkezõ nincs, a részletes vita e szakaszát lezárom.

Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 29. pontjához, amely a törvényjavaslat melléklete 102-129. pontjainak helyében új szöveg felvételével a nemzetbiztonsági szolgálatokra vonatkozó különös adatfajták körét a törvényjavaslattól eltérõen kívánja megállapítani. (Senki sem jelentkezik.) Jelentkezõ nincs, a részletes vita e szakaszát lezárom.

Tisztelt Országgyûlés! A részletes vitát valamennyi módosító javaslatra vonatkozóan lezárom.

Megkérdezem Világosi Gábor államtitkár urat, hogy most vagy a módosító javaslatokról történõ szavazást megelõzõen kíván-e válaszolni. (Dr. Világosi Gábor tagadóan int.) Ha jól értem a jelzésébõl, akkor a szavazást megelõzõen kíván válaszolni az elhangzottakra.

Tisztelt Országgyûlés! A módosító javaslatokról történõ szavazásra jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az egyes fontos tisztségeket betöltõ személyek ellenõrzésére felállított bizottság két tagja megválasztásának semmisségérõl szóló országgyûlési határozati javaslat általános vitájának folytatása és lezárása. Az elõterjesztést H/894. számon, az alkotmányügyi bizottság ajánlását pedig H/894/1. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Elõször az írásban elõre jelentkezett képviselõtársaimnak adom meg a szót a következõ sorrendben. Elõször Varga Istvánnak, a Magyar Demokrata Fórum részérõl; õt követi majd Torgyán József úr, a Független Kisgazdapárt részérõl; õt követi Rubovszky György, a Kereszténydemokrata Néppárt részérõl; majd Szabad György képviselõ úr, a Magyar Demokrata Fórum részérõl.

Soron következik tehát Varga István képviselõ úr, Magyar Demokrata Fórum. Megadom a szót képviselõ úrnak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage