Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem, hogy ki kíván ebben a témakörben felszólalni. (Nincs jelentkezõ.) Senki nem jelentkezik. Tájékoztatom önöket, hogy a törvényjavaslathoz benyújtott két módosító javaslatot elõterjesztõik visszavonták. Mivel az általános vitában módosító javaslat nem érkezett, részletes vitára nem kerül sor, a törvényjavaslat elfogadásáról kell döntenünk. Megkérdezem, van-e ezzel kapcsolatosan bárkinek észrevétele. (Senki sem jelentkezik.) Nincs.

Tisztelt Országgyûlés! Az általános vitát lezárom, a határozathozatal következik.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az Észak-atlanti Szerzõdés Szervezetével aláírt békepartnerség program keretdokumentumának törvénybe iktatásáról és annak a Magyar Köztársaság által történõ végrehajtásáról szóló törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 228 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot elfogadta.

Megkérdezem a képviselõcsoportokat, hogy kívánják-e szavazatukat megindokolni. (Senki sem jelentkezik.) Nem kívánják.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a jövedéki szabályozásról és ellenõrzésrõl, valamint a bérfõzési szeszadóról szóló 1993. évi LVIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az elõterjesztést T/954. számon, az egységes javaslatot pedig T/954/81. számon kapták kézhez képviselõtársaim. A Házszabály 107. §-ának (1) bekezdése alapján az alkotmányügyi bizottság módosító javaslatot nyújtott be, és errõl ajánlást készített T/954/82. számon. Megkérdezem az alkotmányügyi bizottság elnökét, hogy kívánják-e... (Dr. Hack Péter: Nem!) Nem kívánják szóban indokolni a módosító javaslatokat.

Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály szerint a záróvitában a részletes vitára vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni. Megkérdezem képviselõtársaimat, hogy kíván-e valaki szólni a módosító javaslatokhoz kapcsolódóan. Kérem, jelezzék felszólalási szándékukat! (Senki sem jelentkezik.) Ilyen jelzés nem érkezett. Megkérdezem államtitkár urat, kíván-e szólni. (Akar László: Nem.) Nem kíván.

Tisztelt Országgyûlés! A módosító javaslatokról történõ határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az alkotmányügyi bizottság módosító javaslatait a T/954/82. számú ajánlás 1-5. pontjai szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 227 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elfogadta.

Megkérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a jövedéki szabályozásról és ellenõrzésrõl, valamint a bérfõzési szeszadóról szóló 1993. évi LVIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot, az imént módosított szöveg szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 226 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Megkérdezem a képviselõcsoportokat, hogy kívánják-e szavazatukat megindokolni. (Senki sem jelentkezik.) Ilyen jelzés nem érkezett.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Magyar Köztársaság 1995. évi pótköltségvetésérõl szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala. Az elõterjesztést T/901. számon, a bizottságok együttes ajánlását pedig T/901/130. és 152. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Megadom a szót Akar László pénzügyminisztériumi államtitkár úrnak, a napirendi pont elõadójának, aki válaszolni kíván a korábbi vitában elhangzottakra. Megadom a szót államtitkár úrnak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage