Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Hát nagy türelmet sajnos nem mutattak képviselõtársaink, amíg ön beszélt, képviselõ asszony.

Megkérdezem a többi képviselõcsoportot, kívánják-e szavazatukat indokolni. (Senki sem jelentkezik.) Nem kívánják.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény kiegészítésérõl szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az elõterjesztést T/1123. számon, az egységes javaslatot pedig T/1123/21. számon kapták kézhez képviselõtársaim. A Házszabály 107. §-ának (1) bekezdése alapján az elõterjesztõ módosító javaslatot nyújtott be T/1123/22. számon, és errõl az alkotmányügyi bizottság ajánlást készített T/1123/23. számon.

Megkérdezem az alkotmányügyi bizottságot, hogy kívánja-e szóban indokolni az ajánlást. (Senki sem jelentkezik.) Nem kívánja.

Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály szerint a záróvitában a részletes vitára vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni.

Megkérdezem képviselõtársaimat, hogy kíván-e valaki szólni a módosító javaslathoz kapcsolódóan. (Senki sem jelentkezik.) Nem kíván, ezért a záróvitát lezárom.

Megkérdezem Kuncze Gábor urat, hogy az ajánláshoz kíván-e megjegyzést fûzni. (Kuncze Gábor: Nem.) Nem kíván.

Tisztelt Országgyûlés! A módosító javaslatról történõ határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az elõterjesztõ módosító javaslatát az alkotmányügyi bizottság T/1123/23. számú ajánlása szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 193 szavazattal, 52 ellenszavazat és 9 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elfogadta.

Kérem Fodor Gábor miniszter úr gépét bekapcsolni.

Tisztelt Országgyûlés! A zárószavazás következik. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény kiegészítésérõl szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat imént módosított szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 199 szavazattal, 41 ellenszavazat és 19 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! A KDNP képviselõcsoportja nevében dr. Pálfi Dénes indokolja a frakció szavazatát. Megadom a szót.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage