Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Tisztelt Képviselõtársaim! Kérem, foglalják el helyüket, folytatjuk munkánkat.

Mindekelõtt tájékoztatom a tisztelt Házat a rendkívüli házbizottsági ülésen a frakcióvezetõk által hozott ajánlásról, a házbizottság ajánlásáról, nevezetesen: tekintettel arra, hogy az Alkotmánybíróság tárgyalja a családi pótlékról szóló kérdéseket, a házbizottság úgy ítélte meg, hogy nem precedensértékkel, de a jelen esetben nem tartaná helyénvalónak, ha az Országgyûlés holnap - a már elfogadott napirend szerint - a családi pótlékkal kapcsolatos törvényjavaslat tárgyalását megkezdené. Ezért a házbizottság a holnapi napon olyan javaslatot fog a tisztelt Ház elé terjeszteni, hogy a napirendet módosítsuk, a családi pótlékról szóló törvényjavaslat tárgyalását halasszuk el, és helyette a felsõoktatási törvényrõl szóló irányelvekre vonatkozó országgyûlési határozat tárgyalásával kezdjük a napot.

Itt most errõl határoznunk nem kell, most csak tájékoztatom tisztelt képviselõtársaimat a házbizottság ajánlást tartalmazó határozatáról, hozzátéve azt, hogy a felsõoktatási törvényjavaslat vitájával kapcsolatosan a felszólalásra jelentkezett képviselõk értesítése megtörténik. Tehát számítsanak arra, hogy várhatóan a felsõoktatási irányelvekkel kapcsolatos országgyûlési határozati javaslattal fog - a Ház döntésétõl függõen - kezdõdni a holnapi vita, és ez senkit ne érjen váratlanul.

Tisztelt Országgyûlés! Most pedig folytatjuk a szünet elõtt megkezdett vitánkat. Szólítom a szónoki emelvényre Glattfelder Béla képviselõ urat.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage