Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Az Országgyûlés elõbbi döntésére figyelemmel engedjék meg, hogy ismertessem mai ülésnapunk programját.

Elõször a felsõoktatás fejlesztésének irányelveirõl szóló országgyûlési határozati javaslat általános vitájának folytatására kerül sor; majd

a szakképzésrõl szóló törvény módosítását indítványozó törvényjavaslat általános vitájának folytatására és lezárására kerül sor.

Ha még marad idõ, délelõtt sor kerülhet a közoktatás szervezésével és irányításával kapcsolatos egyes átmeneti szabályokról szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatására; az ebédszünetet követõen az

azonnali kérdések, kérdések és az interpellációk ismertetésére kerül sor; ezután

elõterjesztések bizottsági kijelölésérõl tájékoztatom az Országgyûlést; majd

részletes vitára bocsátásról, illetõleg kivételes és sürgõs, valamint sürgõs tárgyalásbavételekrõl határozunk; majd

a magyar-lengyel, magyar-francia, magyar-spanyol, magyar-német, magyar- észt, magyar-lett, magyar-litván baráti és együttmûködési szerzõdések kihirdetésérõl szóló törvényjavaslatok együttes általános vitájára és a határozathozatalokra kerül sor; ezt követõen

személyi javaslatokról döntünk.

(9.50)

A határozathozatalok után a közoktatás szervezésével és irányításával kapcsolatos egyes átmeneti szabályokról szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatására és lezárására kerül sor.

Végül, ha a délelõtti vita után marad még felszólalásra jelentkezõ, a felsõoktatás fejlesztésének irányelveirõl szóló országgyûlési határozati javaslat általános vitájának folytatásával fejezzük be mai ülésnapunk munkáját.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a felsõoktatás fejlesztésének irányelveirõl szóló országgyûlési határozati javaslat általános vitájának folytatása. Az elõterjesztést H/915. számon, az oktatási bizottság ajánlását pedig H/915/2. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Tisztelt Országgyûlés! Emlékeztetem önöket, hogy múlt heti ülésünkön az MSZP képviselõcsoportjának vezérszónoki felszólalása nem hangzott el. Megadom a szót dr. Daróczy Zoltánnak, aki az MSZP képviselõcsoport vezérszónoka, és a házbizottság ajánlása alapján maximum 15 percben fejtheti ki álláspontját. Megadom a szót képviselõ úrnak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage