Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Képviselõ Úr! Ez a probléma, amit ön elmondott, már korábban felvetõdött, és akkor tisztáztuk - egyértelmûen tisztáztuk -, hogy nem a harmadik esetrõl van szó a Házszabályban, hanem a harmadik soron következõ esetrõl, ami a negyedik esetet jelenti. Megítélésem szerint tehát a miniszterelnök úr még nem sértette meg a Házszabályt, a következõ ülésen azonban mindenképpen válaszolnia kell.

Én tisztelettel kérem képviselõ urat, hogy ne kezdjünk most el házszabályi vitát. Ez a probléma - hangsúlyozom - nem elõször vetõdött fel, de megítélésem szerint tisztáztuk.

Mivel Csóti György képviselõtársunk ragaszkodik a miniszterelnök válaszához, megállapodásunknak megfelelõen ezért a frakcióból egy másik képviselõtársunk mondhatja el a kérdését. Ez pedig dr. Szabad György képviselõ úr, ugyancsak az MDF-bõl, aki kérdést kíván feltenni a mûvelõdési és közoktatási miniszternek "Szándékában áll-e a mûvelõdési és közoktatási miniszter úrnak gyökeres átdolgozás végett visszavonni 'A közlevéltárban folytatható kutatást engedélyezõ kuratórium mûködésérõl' címmel augusztus 8-án kibocsátott rendeletét, amely több ponton a nyár elején alkotott 1995. évi LXIV. törvénybe ütközik?" címmel.

A miniszter úr távollétében az államtitkár úr fog válaszolni. Képviselõtársamat illeti a szoó.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage