Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. A külügyi bizottság jelezte, hogy nem kíván külön elõadót állítani. Kérdezem önöket, kíván-e még valaki felszólalni. (Senki sem jelentkezik.) Jelzés nem érkezett. Kérdezem az államtitkár asszonyt. (Dr. Szili Katalin nemet int.) Nem kíván felszólalni.

Tisztelt Országgyûlés! Az általános vitát lezárom. Mivel az elõterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, részletes vitára nem kerül sor. A törvényjavaslat elfogadásáról döntünk. Kérdezem, van-e ezzel kapcsolatban bárkinek észrevétele. (Senki sem jelentkezik.) Nincsen.

Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a biológiai sokféleség egyezmény kihirdetésérõl szóló törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak. (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 272 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot elfogadta.

Kérdezem a képviselõcsoportokat, kívánják-e szavazatukat indokolni. (Senki sem jelentkezik.) Jelzés nem érkezett.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Magyar Köztársaság és a Kazak Köztársaság között Almatiban 1995. március 9-én aláírt konzuli egyezmény megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslat általános vitája és határozathozatala. Az elõterjesztést H/1270. számon, a külügyi bizottság ajánlását H/1270/1. számon kapták kézhez.

Elsõként megadom a szót Szent-Iványi István államtitkár úrnak, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage